05.12.2011. / 15:19

Autor: Hina

SAD spreman pomoći Grčkoj

SAD će pomoći Grčkoj u ovim teškim vremenima, izjavio je u ponedjeljak američki potpredsjednik Joe Biden uoči susreta s grčkim premijerom Lucasom Papademosom, ne rekavši ništa konkretnije o spomenutoj pomoći.

Lucas PapademosLucas PapademosSAD će pomoći Grčkoj u ovim teškim vremenima, izjavio je u ponedjeljak američki potpredsjednik Joe Biden uoči susreta s grčkim premijerom Lucasom Papademosom, ne rekavši ništa konkretnije o spomenutoj pomoći.

"Solidarni smo s vama koji morate ispuniti neke vrlo teške zahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske unije. Spremni smo vam pomoći kako god možemo", rekao je Biden. Američki je dužnosnik otputovao u Atenu prije susreta čelnika EU-a u petak na summitu o dužničkoj krizi.

"S puno napornog rada i malo sreće, za godinu dana ćemo ne samo prebroditi ovu krizu, već ćemo biti jači", dodao je. Papademos je izrazio uvjerenje da Atena može računati na potporu SAD-a.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika