05.12.2011. / 16:08

Autor: Totalsport

Phoenix Sunsi "otpuštaju" Cartera, Miami dovodi Battiera

Spomenimo još da je dojučerašnji član turskog Beşiktaşa, Deron Williams, odlučio ne potpisati novi ugovor s New Jersey Netsima

Vince CarterVince CarterJoš je tjedan dana ostalo do početka "tradeova" i dovođenja slobodnih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA), a to znači da su glasine o tome tko bi mogao u koji klub i sve glasnije.

Možda i najzvučnije nagađanje u ovom trenutku je da bi Phoenix Sunsi mogli uručiti "otkaz" nekad jednom od najboljih igrača lige, Vinceu Carteru. Razlog je vrlo jednostavan - ušteda novca i otvaranje mogućnosti dovođenja novog igrača. Naime, Carter u Sunsima igra možda i najlošiju košarku svoje karijere. U prošloj je sezoni ubacivao svega 13.5 poena po utakmici što je najniži prosjek otkako je 1998. godine debitirao u NBA ligi. Ako se Sunsi odluče na taj potez, to će ih koštati četri milijuna dolara, ali će zato uštedjeti 14 s obzirom da Carterova sezona u Arizoni košta klub 18 milijuna.

Prošlogodišnji finalist lige, Miami Heat, izgleda kao najozbiljnija opcija za Shanea Battiera koji, baš kao i Lebron James, i dalje traži svoj prvi prsten prvaka. Battier je dvije godine zaredom bio proglašavan u drugu najbolju obrambenu petroku lige. Do prije neki dan činilo se da će Oklahoma Thunder krenuti u ozbiljnu potjeru za njim, ali izgleda da od toga neće biti ništa i da će 33-godišnji Battier svoju karijeru nastaviti na Floridi.

Spomenimo još da je dojučerašnji član turskog Beşiktaşa, Deron Williams, odlučio ne potpisati novi ugovor s New Jersey Netsima. Razlog je novi kolektivni ugovor koji su postigli vlasnici klubova i Sindikat igrača. Williams će odraditi svoj ugovor do kraja ove sezone nakon koje će odlučiti dalje o svojoj budućnosti.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika