05.12.2011. / 17:11

Autor: Hina

U Fukushimi istječe radioaktivna voda

Radnici u japanskoj nuklearki Fukushimi, teško oštećenoj u katastrofalnom potresu 11. ožujka, otkrili su pukotinu kroz koju je iscurilo 45 metričkih tona radioaktivne vode, priopćio je operater nuklearke Tokyo Electric Power Operator (TEPCO), a prenosi CNN.

Ponovno problemi u JapanuPonovno problemi u JapanuRadnici u japanskoj nuklearki Fukushimi, teško oštećenoj u katastrofalnom potresu 11. ožujka, otkrili su pukotinu kroz koju je iscurilo 45 metričkih tona radioaktivne vode, priopćio je operater nuklearke Tokyo Electric Power Operator (TEPCO), a prenosi CNN.

Nije poznato je li kontaminirana voda stigla do Tihog oceana. Voda je otkrivena u nedjelju ujutro unutar betonske barijere oko uređaja za kondenzaciju, koji se koristi za pročišćavanje morske vode za hlađenje reaktora oštećenih u potresu magnitude 9,0 stupnjeva i tsunamiju koji je uslijedio.

TEPCO je priopćio da može zaustaviti curenje vode pomoću vreća pijeska. Također je potvrdio da morska voda u blizini tog mjesta ima nešto više razine radioaktivnog cezija 137 od uobičajenih. Još se utvrđuje koliko je kontaminirane vode završilo u oceanu.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika