06.12.2011. / 11:05

Autor: Totalsport

NHL: Nezaustavljivi Bruinsi u derbiju sredili i Penguinse

Trenutačno najučinkovitiji igrač lige, Amerikanac Phil Kessel, doveo je svoje Toronto Maple Leafse do 4-2 gostujuće pobjede kod New York Rangersa

Igrači Boston BruinsaIgrači Boston BruinsaU dvoboju dviju vodećih momčadi Istočne konferencije NHL lige Boston Bruinsi su na gostovanju u Pittsburghu pobijedili domaće Penguinse 3-1.

Gregory Campbell, Benoit Pouliot i Tyler Seguin zabili su za pobjednike, no njihov je najbolji igrač bio sjajni američki golman Tim Thomas, koji je domaćim hokejašima skinuo čak 45 udaraca na gol. Dok su Penguinsi u okvir njegova gola pucali 46 puta, Thomasovi su suigrači, inače aktualni prvaci, do pobjede došli iz samo 27 udaraca upućenih na gol Marc-Andrea Fleuryja.

Thomas je sa svojim požrtvovnim bekovima obranio svoj gol u četirima navratima s igračem manje na ledu, pri čemu su čak u dva navrata domaćini imali i 5-na-3 prednost.

Također su Bruinsi bez poena ostavili kapetana Penguinsa Sidneyja Crosbyja.

Branitelji naslova prvaka iz prošle sezone posljednju su utakmicu u 60 minuta izgubili 29. listopada kod Montreal Canadiensa. Otad su na nizu od 14 pobjeda i jednog poraza nakon remija. Igraju svoju najdulju seriju bez "čistog" poraza od 1983. godine, kada su nanizali 17 takvih dvoboja.

Trenutačno najučinkovitiji igrač lige, Amerikanac Phil Kessel, doveo je svoje Toronto Maple Leafse do 4-2 gostujuće pobjede kod New York Rangersa. Asistirao je za dva pogotka gostiju, čime je učvrstio prvo mjesto na MVP-ljestvici s 34 poena (16 golova, 18 asistencija).

Druga najbolja momčad NHL lige u ovom trenutku, Chicago Blackhawksi, na svom su ledu izgubili od Phoenix Coyotesa nakon raspucavanja kaznenih udaraca. Završilo je 4-3 za sastav iz Glendalea nakon što je Radim Vrbata zabio pobjednički gol bekhendom u posljednjoj seriji penala.

Češki je napadač jedan gol zabio i u osnovnom dijelu igre, dok je domaćine s dvama golovima i asistencijom predvodio njihov prvi centar Jonathan Toews. Sjajni je kanadski hokejaš u posljednjih šest utakmica na učinku od sedam golova i šest asistencija.

Bili su Blackhawksi na omjeru od četiriju pobjeda i jednog poraza u posljednjih pet utakmica. I taj su im poraz nanijeli Coyotesi, također u gostima. Prije tjedan dana bilo je 4-1.

NHL liga, ponedjeljak:

Pittsburgh - Boston 1-3

NY Rangers - Toronto 2-4

Florida - Washington 5-4

Ottawa - Tampa Bay 4-2

Chicago - Phoenix 3-4, penali

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika