06.12.2011. / 11:32

Autor: Nacional.hr

Kukuriku koalicija dogovara sastav vlade i ostale pozicije

HNS navodno želi znatno više pozicija u novoj Vladi i državnim tvrtkama, nego što je prije dogovoreno

Radimir Čačić i Zoran MilanovićRadimir Čačić i Zoran MilanovićPrvi radni sastanci među koalicijskim partnerima počeli su već u ponedjeljak, izvještava Poslovni dnevnik.

Prema neslužbenim informacijama najvažniji razgovor se vodi između predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i HNS-ovog šefa Radimira Čačića

HNS navodno želi znatno više pozicija u novoj Vladi i državnim tvrtkama, nego što je prije dogovoreno. U Hrvatskom saboru će najvjerojatnije biti 15 zastupnika HNS-a. Anonimni izvori govore kako stranka želi preuzeti upravljanje Hrvatskom poštanskom bankom, Janafom, Hrvatskom elektroprivredom, Croatia osiguranjem, a Čačić osim potpredsjedničke pozicije u vladi želi preuzeti i Ministarstvo gospodarstva. Iz tog ministarstva izdvojilo bi se sektor malog i srednjeg poduzetništva za koji SDP predlaže Gordana Marasa.

Iz obje stranke se saznaje kako će koncept podjele izvršne vlasti po ministarstvima biti riješen do kraja tjedna, a članovi nove Vlade bit će određeni do utorka ili srijede. Promjene na čelnim pozicijama u državnim poduzećima i institucijama provest će se, zbog procedure, iduće godine.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 06.12.11. 13:36

Da da....kiseli je osmjeh na licu imao Čačić u izbornoj noći! Od ljubomore, mislim, što nije prvi, nego prvi do. Sigurno će se Milanović morati natezati s njim oko podjele vodećih mjesta!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika