06.12.2011. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Nova Vlada odgađa referendum o EU do ožujka?

"Bilo bi neodgovorno raspisati referendum bez pravilne pripreme", rekla je Vesna Pusić

Vesna PusićVesna PusićIako još nisu službeno zasjeli u Banske dvore, u Kukuriku koaliciji već se rade politički planovi.

Buduća ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u razgovoru za Bloomberg istaknula je kako će jedna od prvih odluka nove Vlade zasigurno biti odgađanje referenduma o ulasku u Europsku uniju. Podsjetimo, prema odluci Sabora referendum se mora održati u roku od 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora koji bi trebao biti potpisan 9. prosinca.

"Bilo bi neodgovorno raspisati referendum bez pravilne pripreme", rekla je Vesna Pusić te dodala kako bi nova Vlada mogla odgoditi referendum za kraj ožujka.

Dodala je i kako je nezgodno raspisivati referendum tako brzo nakon izbora.

Vezane vijesti

Hrvatska u mišolovci

Hrvatska u mišolovci

Centar za politološka istraživanja iz Zagreba i nevladin Znanstveni forum organiziraju u utorak, 19. lipnja u zagrebačkom KIC-u raspravu u kojoj će… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 06.12.11. 13:32

Slažem se !


registracija
14/7/11

Trinity, 06.12.11. 14:33

Evo! Iako još nisu službeno zasjeli u Banske dvore, već se ne pridržavaju važećih odluka Sabora (u kojem su i oni sjedili do jučer)!
Zanimalo bi me što podrazumijeva ta "pravilna priprema"?, i što je "nezgodno" u tome da se referendum raspiše "tako brzo nakon izbora"?
Svi rokovi i datumi, kao i procedura oko referenduma poznati su već otprije. Zašto onda odgađati sve to do ožujka?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika