06.12.2011. / 14:29

Autor: Totalsport

Sve je spremno za još jedan spektakl na ledu

"Meni je čast klizati s tako velikim imenima na domaćem natjecanju jer ujedno mogu mnogo od njih naučiti", rekla je nacionalna prvakinja Mirna Librić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZagreb i Hrvatska će od 8. do 10. prosinca 2011. godine biti po 44. puta domaćin tradicionalnom međunarodnom seniorskom natjecanju u umjetničkom klizanju - Zlatne piruete Zagreba.

Kao i svake, tako i ove sezone dolaze kvalitetni klizači i klizačice sa svih strana svijeta. Nastupit će natjecatelji iz 27 zemalja s triju kontinenata. U ženskoj konkurenciji vidjet ćemo 28 klizačica, dok je kod klizača prijavljeno 20 natjecatelja. Atrakcije neće nedostajati jer će se za medalju boriti i osam sportskih te 15 plesnih parova.

"Zlatna pirueta zanimljiva je u svijetu umjetničkog klizanja, a to dokazuje broj prijava koje iz godine u godinu rastu", poručila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden te dodala kako ove sezone Pirueta ima poseban značaj.

"Prva je to velika važna sportska priredba uoči Europskog prvenstva u siječnju u Engleskoj te Svjetskog prvenstva u Francuskoj u ožujku."

Boje Hrvatske i ove će godine braniti nacionalna prvakinja Mirna Librić.

"Konkurencija je jako velika, neću ništa predviđati, ali očekujem da ću pokazati sve što znam i odklizati najbolje što mogu. Meni je čast klizati s tako velikim imenima na domaćem natjecanju jer ujedno mogu mnogo od njih naučiti."

Uz 19-godišnju Samoborku prvi put domaćoj publici predstavit će se juniorke Petra Jurić, Nika Žafran te Ema Lipovšćak.

Ovogodišnje natjecanje počinje u četvrtak, 8. prosinca, kratkim programom sportskih parova (17.45 sati), a završava u subotu slobodnim programom za klizače (19.30 sati). Svečano otvorenje zakazano je za 9. prosinca u 18 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Ulaz će za sve ljubitelje klizanja biti besplatan sva tri dana natjecanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika