06.12.2011. / 15:33

Autor: Hina

Rusija za prodaju piva na nogometnim stadionima

Predsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Sergej Fursenko je u utorak objavio kako će tražiti od donjeg doma ruskog parlamenta ukidanje zakona koji spriječava reklamiranje piva na nogometnim stadionima.

Rusi bi prodavali pivo na stadionimaRusi bi prodavali pivo na stadionimaPredsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Sergej Fursenko je u utorak objavio kako će tražiti od donjeg doma ruskog parlamenta ukidanje zakona koji spriječava reklamiranje piva na nogometnim stadionima.

"Već sam u nekoliko navrata rekao da su izvori prihoda za nogomet ograničeni i kako bi reklamiranje piva bio jedan od načina financiranja klubova u cijelom svijetu"", pojasnio je Fursenko.

"No, sadašnji zakoni u Rusiji zabranjuju te reklame i spriječavaju klubove da zarađuju na račun toga", dodao je.

Predsjednik RFU-a je istaknuo kako će država morati u svakom slučaju uvesti neku vrstu moratorija na taj zakon povodom svjetskog prvenstva u nogometu 2018. čiji će domaćin biti Rusija, a kako bi ispunila kriterije koje određuje FIFA.

"Meni se čini da je promjena tog zakona neizbježna", inzistirao je Sergej Fursenko koji također traži odobrenje za prodaju piva na stadionima. Prema njemu, to bi omogućilo klubovima da povećaju zaradu i od 3,7 milijuna eura do 11,1 milijuna eura godišnje.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika