06.12.2011. / 18:21

Autor: Hina

U protumafijaškoj operaciji zatraženo i uhićenje Berlusconijeva parlamentarca

Državno odvjetništvo u Napulju zatražilo je uhićenje parlamentarnog zastupnika Berlusconijeva Naroda slobode Nicola Consentina, u okviru široke akcije protiv klanova lokalne napuljske mafije, Camorre, izvijestili su u utorak talijanski mediji.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDržavno odvjetništvo u Napulju zatražilo je uhićenje parlamentarnog zastupnika Berlusconijeva Naroda slobode Nicola Consentina, u okviru široke akcije protiv klanova lokalne napuljske mafije, Camorre, izvijestili su u utorak talijanski mediji.

U akciji napuljskog odvjetništva, policije i karabinjera u utorak je uhićeno 57 osoba i zaplijenjena imovina u vrijednosti od 100 milijuna eura, prenose mediji. Cosentina, zastupnika Naroda slobode i državnog tajnika u ministarstvu gospodarstva u bivšoj vladi Silvija Berlusconija, istražitelji sumnjiče za suradnju s lokalnim mafijaškim klanom Casalesi. Pod istragom je i nekolicina istaknutih lokalnih dužnosnika iz Napulja i okolice, ali i poduzetnici i bankari iz više talijanskih pokrajina. Zahtjev za Cosentinovo uhićenje upućen je zastupničkom domu koji mora donijeti odluku o uhićenju.

Istraga je obuhvatila tri međusobno isprepletena predmeta, navodne izborne prijevare na prošlim izborima, poduzetničke aktivnosti povezane s mafijom i gradnju trgovačkog centra za što su članovi uprave podružnice Unicreditove banke odobrili financiranje na temelju lažnih dokumenata.

Po riječima istražitelja, Cosentino je u nezakonite poslove upleten pomaganjem u dobivanju građevne dozvole za trgovački centar i kredita u banci.

Izborne prijevare, po navodima odvjetništva, počinjene su manipuliranjem glasovima duševno oboljelih osoba, zatvorenika i kupnjom neispunjenih glasačkih listića građana.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika