07.12.2011. / 11:42

Autor: Totalsport

NHL: Winnipeg zaustavio seriju Bostona

Čak 13 golova imali su prilike vidjeti gledatelji u Calgaryja i pobjedu domaćih Flamesa nad Carolina Hurricanesima 7-6

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHokejaši Winnipeg Jetsa zaustavili su veliku seriju Boston Bruinsa. Naime, sinoć su slavili nad aktualnim prvacima 2-1 i tako im nanijeli prvi poraz u regularnom dijelu susreta od 29. listopada.

Bruinsi su u tom periodu u 15 odigranih utakmica osvojili 29 od maksimalnih 30 bodova, a sada su zaustavljeni na ledu momčadi kojoj je ovo bila treća uzastopna pobjeda i šesta domaća u posljednjih sedam. Junak susreta bio je češki vratar Ondrej Pavelec s 39 obrana.

Nakon prve trećine Jetsi su vodili golom Andrewa Ladda. Golova potom nije bilo do posljednje trećine kada je u 4. minuti Shawn Thornton zabio za 1-1. Winnipegu je pobjedu donio Bryan Little samo 94 sekunde nakon izjednačujućeg gola Bruinsa.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su Vancouver Canucksi koji su sa 6-0 ispratili Colorado na domaćem ledu. Daniel Sedin zabio je hat-trick, a Jannik Hansen tresao je suparničku mrežu dva puta za sedmu pobjedu Canucksa u zadnjih osam susreta.

Čak 13 golova imali su prilike vidjeti gledatelji u Calgaryja i pobjedu domaćih Flamesa nad Carolina Hurricanesima 7-6. Brendan Morrison s dva gola i dvije asistencije i Jarome Iginla s dva gola i jednom asistencijom istaknuli su se u najefikasnijoj utakmici Flamesa ove sezone.

U redovima Hurricanesa, kojima je ovo bio sedmi vezani poraz, istaknuo se Eric Staal sa dva gola.

Minnesota Wild trijumfirala je protiv San Jose Sharksa s 2-1 i tako ostvarila petu uzastopnu gostujuću pobjedu. Mikko Koivu i Pierre-Marc Bouchard zabili su golove za Minnesotu, a vratar Matt Hackett skupio je 34 obrane. Sharksima je to bio četvrti poraz u zadnjih pet susreta.

NHL liga, utorak:

Toronto - New Jersey 2-3, produžetak

New York Islanders - Tampa Bay 5-1

St. Louis - Detroit 3-2

Montreal - Columbus 2-3, penali

Nashville - Phoenix 2-3

Winnipeg Jets - Boston 2-1

Calgary - Carolina 7-6

Anaheim - Los Angeles 3-2

Vancouver - Colorado 6-0

San Jose - Minnesota 1-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika