07.12.2011. / 11:48

Autor: Totalsport

NBA liga objavila raspored za sezonu 2011/12

Sezona će započeti na Božić 25. prosinca kada je na rasporedu pet utakmica, između ostalih one između Los Angeles Lakersa i Chicago Bullsa, te repriza prošlogodišnjeg NBA finala između Dallas Mavericksa i Miami Heata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIz najjače košarkaške lige svijeta NBA lige objavili su raspored za skraćenu sezonu 2011/12 u kojoj će svaka momčad odigrati 66 utakmica u regularnom dijelu umjesto predviđene 82.

Sezona će započeti na Božić 25. prosinca kada je na rasporedu pet utakmica, između ostalih one između Los Angeles Lakersa i Chicago Bullsa, te repriza prošlogodišnjeg NBA finala između Dallas Mavericksa i Miami Heata.

Kako je zbog "lockouta" sezona skraćena, raspored je prilično zgusnut, pa će tako svaka momčad barem jednom u sezoni igrati utakmice tri večeri zaredom, a primjerice, Atlanta Hawkse čeka čak devet utakmica u 12 večeri započevši od njihovog otvaranja sezone 27. prosinca.

Lakersi s druge strane igraju tri utakmice u prva tri dana sezone. Nakon spomenute domaće protiv Bullsa, gostuju kod Sacramento Kingsa pa dočekuju Utah Jazz.

Momčadi će odigrati 48 unutar konferencijskih utakmica i 18 utakmica protiv momčadi iz druge konferencije. Najveći rivali svih vremena Boston Celticsi i LA Lakersi snage će odmjeriti dva puta. Lakersi stižu u goste Celticsima 9. veljače, a međusobni ogled u Staples Centeru na rasporedu je 11. ožujka.

Dallas i Miami također međusobno igraju dva puta, a osim na Božić snage će odmjeriti i 12. ožujka u Miamiju.

Regularni dio sezone završava 26. travnja, a doigravanje započinje dva dana kasnije. Datum maksimalne sedme utakmice NBA finala je 26. lipnja.

Podsjećamo, NBA sezona trebala je započeti 1. studenog, ali je njen početak odgođen zbog "lockouta". Udruženje igrača i vlasnici klubova nakon dugih su i iscrpljujućih pregovora ipak pronašli "zajednički jezik" 26. studenog i dogovorili uvjete novog ugovora koji je sada u procesu finalizacije.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika