07.12.2011. / 11:52

Autor: Totalsport

Liga prvaka: APOEL i Zenit dalje, Barça uvjerljiva

Porto je uputio čak 25 udaraca prema golu Zenita, ruski prvak tek tri prema vratima Heltona, od čega niti jedan u okvir, ali rezultat je ostao onaj početni i portugalski će prvak natjecanje nastaviti u Europa ligi

Igrači PortaIgrači PortaNogometaši APOEL-a i Zenita izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka iz skupine G, dok se pobjedom od europskih natjecanja ove sezone oprostio Šahtar Eduarda da Silve i Darija Srne.

Uoči posljednjeg, 6. kola plasman dalje iz skupine G osigurao je APOEL, dok su izravnim dvobojem na stadionu Dragao o drugom putniku odlučivali Porto i Zenit. Na kraju je prolaz dalje izborio Zenit odigravši s portugalskim prvakom 0-0 i sačuvavši tako bod prednosti, dok je bolji od APOEL-a u Nicosiji bio Šahtar s 2-0.

Golove za prvu ovosezonsku pobjedu Šahtara u Ligi prvaka zabili su Luiz Adriano u 62. i Jevhen Seležnjov u 78. minuti. Imao je Šahtar priliku za vodstvo već u 12. minuti s bijele točke. Nektarious Alexandrou faulirao je Fernandinha u kaznenom prostoru i dosuđena je najstroža kazna, ali je prizemni udarac Luiza Adriana zaustavio vratar Urko Pardo.

Adriano se ipak za propust iskupio kada je iz neposredne blizine skrenuo ubacivanje Vjačeslava Sevčuka za 1-0. Seležnjev je zabio desnicom s lijeve strane kaznenog prostora u donji desni kut Pardinog gola.

Srna je odigrao svih 90 minuta za Šahtar, dok je Eduardo ušao u 78. minuti umjesto Douglasa Coste.

U drugoj utakmici skupine Porto je opsjedao vrata Zenita od prve minute, ali nije uspio naći put do mreže Vjačeslava Malafejeva. Porto je uputio čak 25 udaraca prema golu Zenita, ruski prvak tek tri prema vratima Heltona, od čega niti jedan u okvir, ali rezultat je ostao onaj početni i portugalski će prvak natjecanje nastaviti u Europa ligi.

U skupini H putnici u osminu finala bili su poznati već od ranije. Barcelona je osigurala prvo, a Milan drugo mjesto na ljestvici, pa je posljednje kolo bilo formalnost. U njemu je Barcelona na Camp Nou savladala BATE s 4-0 s rezervnom momčadi, dok je Milan u posljednjim trenucima ispustio vodstvo 2-0 na gostovanju kod Viktorije Plzen, te je završilo 2-2.

Dva gola za aktualnog europskog prvaka postigao je Pedro, a po jedan Sergi Roberto i Martin Montoya.

Milan je protiv Plzena vodio golovima Alexandrea Pata i Robinha s početka drugog dijela, a pobjedu je prosuo u sudačkoj nadoknadi. U 89. minuti David Bystron je smanjio na 2-1, a u trećoj minuti sučevog vremena Michal Duris je po drugi put savladao Marca Ameliju za veliko slavlje Čeha koji natjecanje nastavljaju u Europa ligi.

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina G

APOEL Nicosia - Šahtar Donjeck 0-2 (Adriano 62, Seležnjov 78)

Porto - Zenit 0-0

Redoslijed: 1. APOEL 9, 2. Zenit 9, 3. Porto 8, 4. Šahtar 5

skupina H

Barcelona - BATE Borisov 4-0 (Roberto 35, Montoya 60, Pedro 63, 88-11m)

Viktoria Plzen - AC Milan 2-2 (Bystron 89, Duris 90+3 / Pato 47, Robinho 49)

Redoslijed: 1. Barcelona 16, 2. AC Milan 9, 3. Viktoria Plzen 5, 4. BATE Borisov 2

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika