07.12.2011. / 11:59

Autor: Totalsport

Liga prvaka: Chelsea i Marseille u osmini finala

Velikim preokretom Marseille je osigurao prolaz u drugi krug u kojem je jednom nogom već bio Olympiacos koji je u Pireju svladao nemotivirani i ''šareni'' Arsenal s 3-1

Nogometaši MarseilleaNogometaši MarseilleaPobjedom protiv Valencije s 3-0 nogometaši Chelseaja osvojili su prvo mjesto u skupini E i plasirali se u osminu finala Lige prvaka. Iako su u posljednjem kolu mogli ostati bez drugog kruga, na kraju su se okolnosti za njih rasplele na najbolji mogući način.

I dok je Bayer Leverkusen i uoči 6. kola bio siguran sudionik osmine finala, remi s golovima ili pobjeda Valencije na Stamford Bridgeu u drugi bi krug odveli i španjolski klub. Chelsea to, međutim, nije dopustio.

Didier Drogba je već u trećoj minuti, nakon asistencije donedavnog Valencijinog nogometaša Juana Mate, zabio iskosa s lijeve strane šesnaesterca. Samo koji trenutak kasnije Jordi Alba je mogao izjednačiti, ali je lopta koju je opalio završila u stativi.

U 22. minuti Ramires je oteo loptu neopreznom Ruizu i pogodio za 2-0. Valencia je u nastavku malo više pritisnula, ali u 76. minuti je primila i treći gol. Mata je odlično proigrao Drogbu kojem nije bilo teško i drugi se put upisati u strijelce.

Chelsea je na kraju osvojio prvo mjesto zahvaljujući samo remiju Bayera kod Genka (1-1). Jelle Vossen je u 30. minuti doveo Belgijance u vodstvo, a ''apotekari'' su u 79. minuti došli do izjednačenja preko Erena Derdiyoka, ali više od toga nisu mogli tako da će u osminu finala s drugog mjesta.

Arsenalu koji je već ranije osigurao prvo mjesto u skupini F u drugom se krugu pridružio i Marseille koji je na Signal-Iduna Parku svladao Borussiju Dortmund s 3-2. Njemački prvak je imao minimalnu šansu za plasman dalje, ali trebala mu je za to pobjeda od najmanje četiri gola razlike i domaći poraz Olympiacosa od Arsenala.

Ništa se od toga na kraju nije dogodilo, a Borussia je uspjela čak i izgubiti iako je povela s 2-0 pogocima Jakuba Blaszczykowskog u 23. minuti i Matsa Hummelsa devet minuta kasnije s bijele točke. No, francuski doprvak je u 45. minuti izjednačio preko Loica Remyja, a onda u završnici potpuno slomio Nijemce golovima Andrea Ayewa i Mathieua Valbuene. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u igru je ušao u 45. minuti umjesto ozlijeđenog Marija Götzea.

Velikim preokretom Marseille je osigurao prolaz u drugi krug u kojem je jednom nogom već bio Olympiacos koji je u Pireju svladao nemotivirani i ''šareni'' Arsenal s 3-1. Grcima to na kraju nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, ali za utjehu, trećim su mjestom barem prošli u Europa ligu za razliku od Borussije za koju je europska sezona završena.

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina E:

Chelsea - Valencia 3-0 (Drogba 3, 76, Ramires 22,)

Genk - Bayer Leverkusen 1-1 (Vossen 30 / Derdiyok 79)

Redoslijed: 1. Chelsea 11, 2. Bayer 10, 3. Valencia 8, 4. Genk 3

skupina F:

Borussia Dortmund - Marseille 2-3 (Blaszczykowski 23, Hummels 32 - 11m / Remy 45, A. Ayew 85, Valbuena 89)

Olympiacos - Arsenal 3-1 (Djebbour 16, Fuster 36, Modesto 89 / Benayoun 57)

Redoslijed: 1. Arsenal 11, 2. Marseille 10, 3. Olympiacos 9, 4. Borussia D. 4

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika