07.12.2011. / 12:51

Autor: Hina

Rim uklonio kontroverzno umjetno božićno drvce

Tek postavljeno na jednom rimskom trgu, umjetno božićno drvce u obliku divovskog stošca od bijelog kaširanog papira uklonit će gradska uprava jer je izazvalo val prosvjeda.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotTek postavljeno na jednom rimskom trgu, umjetno božićno drvce u obliku divovskog stošca od bijelog kaširanog papira uklonit će gradska uprava jer je izazvalo val prosvjeda.

"Ni meni se ne sviđa", kazao je gradonačelnik Rima Gianni Alemanno nakon što je vidio stožastu strukturu koja više podsjeća na egipatske obeliske nego na božićnu jelku, tradicionalni simbol tog vjerskog praznika.

"Moram priznati da mi se ne sviđa i zatražio sam da ga se zamijeni normalnim stablom", objasnio je Alemanno koji odgovornost za kontroverzno djelo prebacuje na pomoćnika u gradskoj upravi zadužena za božićno ukrašavanje.

Umjetno stablo postavljeno u ponedjeljak na Piazzi Venezia, blizu rimskog Foruma, "očigledan je primjer lošeg ukusa", ocijenio je senator Stefano Pedica iz stranke Italija vrednota.

Rimski gradonačelnik već si je navukao kritike ove godine kad je postavio kip pokojnog pape Ivana Pavla II. ispred gradskog željezničkog kolodvora.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika