07.12.2011. / 13:56

Autor: Renato Baretić

Baretić:

Kud Ivo?

Ha! To bi bilo nešto, da sljedećeg utorka ujutro Ivo Sanader, kao manje-više slobodan čovjek, osvane u Središnjici i poželi se ponovo upisati u članstvo HDZ-a!

Što će raditi Ivo Sanader nakon što ga u ponedjeljak puste iz Remetinca? Mislim - što će raditi osim svakodnevnog javljanja dežurnome u črnomerečkoj policijskoj postaji, daljnjeg pripremanja obrane, gledanja praznih zidova sa sivim obrisima okvira zaplijenjenih slika i slavljenja Božića u krugu najuže obitelji? Mogućnost kretanja bit će mu, pretpostavljam, sužena, ali u stanovitoj mjeri ipak liberalna - praćenje će biti diskretno do maksimuma, nema problema, Karamarkov je to kadar.

Kamo će, dakle, Sanader prvo otići? Ili, da budem precizniji: kamo biste vi prvo pošli da ste na njegovu mjestu? Do "Marcellina" ili do "Baltazara"? Uraru ili galeristu? U Ustavni sud, predati zahvalnicu (ako tamo ikog živog bude) za pravorijek o puštanju iz pritvora? Na Dolac, u javnu nabavu sezonskog voća i povrća? Natankati benzin na Ininoj pumpi, pa starom cestom (skupa je cestarina na Dalmatini, jebiga, ništa više nije kao nekad...) poći do rodnog Splita? Ili naprosto išetati na špicu i opipati puls nacije?

Ili pak na Trg žrtava fašizma?

Ha! To bi bilo nešto, da sljedećeg utorka ujutro Ivo Sanader, kao manje-više slobodan čovjek, osvane u Središnjici i poželi se ponovo upisati u članstvo HDZ-a! Što mislite, bi li ga primili nazad, ili bi ga otjerali već na porti? S obzirom na čuvenu principijelnost Stranke koja je tek sad najjača (naime - sad joj je najteže, a zna se kakva je kad je tako!) vjerojatnijom se čini prva opcija, ali samo uz potpisanu izjavu da se na sljedećem izbornom saboru HDZ-a neće kandidirati ni za kakvu dužnost, niti prihvatiti da ga kandidira itko drugi.

Na njegovu mjestu, ja bih napravio taj mali test. Čisto sebi za gušt. Dosadno je doma, brate...

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
14/11/11

salama, 07.12.11. 14:43

Idemo dalje.


registracija
5/1/07

james, 07.12.11. 16:03

Jaca u Remetinec, on u HDZ


registracija
26/11/09

CH2710, 07.12.11. 16:53

james, 07.12.11. 16:03

Jaca u Remetinec, on u HDZ

--------------------------------------------------------------------------------

Ne, nego tu lopinu NE pustiti van, a Jacu dovesti k njemu... doživotno za oboje...!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.12.11. 12:16

Najprije kavica sa novinarima Jutarnjeg,Pleše idealan.Karika koja nedostaje na osovini Kutle, Pavić,Todorić je upravo Sanader.


registracija
11/1/10

fluid, 08.12.11. 13:21

Nevjerovatno vjerodostojno lice i naličje hrvatske sramote u liku na slici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika