07.12.2011. / 15:21

Autor: Hina

'Radit ćemo do posljednje sekunde'

Premijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici vlade najavila da će vlada održati još jednu sjednicu prije konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora.

Vlada će raditi do prve sjednice novog SaboraVlada će raditi do prve sjednice novog SaboraPremijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici vlade najavila da će vlada održati još jednu sjednicu prije konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora.

"Radit ćemo do posljednje sekunde. Ovo je tehnička vlada, ali naš posao se odvija u skladu s Ustavom i zakonima", kazala je Kosor osvrćući se na, kako je rekla, pisanje nekih medija.

Kao primjer navela je 2003. kada je vlada održala zadnju sjednicu 18. prosinca, iako su izbori bili održani 23. studenoga, a konačni rezultati bili su objavljeni 8. prosinca.

"Zato vjerujem da pravila koja vrijede kada SDP vodi vladu moraju vrijediti i za vladu koju vodi HDZ", istaknula je Kosor.

Na sjednici vlade koju je najavila bit će izvješće o financijskom stanju u državi kao i izvješće o najvažnijim projektima koje je vlada napravila, a kako bi, kaže Kosor, javnost bila makar na kratko upoznata s onima što je ova vlada radila i na što smo ponosni.

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost na odluku o isplati predujma iz trećine ovogodišnje neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a za stipendije djeci hrvatskih branitelja.

Riječ je o iznosu od oko 44 milijuna kuna za stipendije 10 do 11 tisuća djece hrvatskih branitelja, ističe ministar hrvatskih branitelja Tomislav Ivić.

U proteklih nekoliko godina dano je više od 40 tisuća stipendija za djecu hrvatskih branitelja, za što je iz dobiti Fonda isplaćeno oko 240 milijuna kuna.

Natječaj za stipendije za školsku godinu 2011./2012. raspisan je 5. studenoga, a završio je 5. prosinca.

Procjenjuje se da će Fond hrvatskih branitelja ove godine ostvariti neto dobit od oko 135 milijuna kuna, rekao je Ivić koji smatra da je Fond u potpunosti ispunio svoju svrhu.

To je jedan od najboljih projekata bilo koje vlade do sada, projekt na koji svi možemo biti osobito ponosni, istaknula je Kosor.

Vlada je danas izmjenom uredbe o naknadama za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i kogeneracije utvrdila da, kao i ove godine, i u idućoj ta je naknada 0,05 kuna po kilovatsatu.

Vlada je prihvatila i odluku o privremenom olakšanom ulasku stranaca u Hrvatsku na osnovi valjanih shengenskih dozvola boravka i viza.

Stranci, nositelji valjanih shengenskih dozvola boravka i viza, tako će iduće godine moći bez hrvatske vize ući u Hrvatsku.

To je, kako je istaknuto, u gospodarskom interesu Hrvatske i u interesu hrvatskog turizma.

Vlada je donijela i odluku kojom se upravljanje nekretninama u vlasništvu države, a koje se nalaze izvan područja Hrvatske i koriste se za potrebe diplomatskih misija i konzularnih ureda s Agencije za upravljanje državnom imovinom prenosi na Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Uz to, vlada je danas prihvatila izmjenu uredbe o određivanju robe koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola, obaviještena o provedbi odluka o sufinanciranju troškova otkupa i skladištenja jabuka prve klase i industrijskih jabuka te mandarina iz prošlogodišnje berbe, te o provedbi mjera od zaštite od požara u ovoj godini.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 07.12.11. 15:58

Jebote dajte se više otkačite od te 2003.
Ajde onda zbog toga što je umro gosp. Račan umri i ti zbog 2003


registracija
17/4/11

DONDON, 07.12.11. 16:24

Stvarno je prenavalentna i dosadna. Nebi ona nikako pošla s vlasti, ali mora i ovo su joj posljednji trzaji, ponajviše iz razočarenja i pakosti.


registracija
27/11/11

Culex, 07.12.11. 16:53

Nema tu nikakve spontanosti niti "rada do posljednje sekunde.Suviše su opasni to ljudi da tu nema nekog vraga.Za njih je u stvari ratno stanje i nastoje biti u "zasjedajučem" stanju,zlu ne trebalo,ili vjerojatnije,eto vidite..mi smo tu i dalje.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 07.12.11. 20:56

Kako im je tesko napustiti fotelje,i pljackaska mjesta.


registracija
11/11/11

weraw, 07.12.11. 22:50

Ma odite više u p.... m......., previše ste zla ovom narodu napravili, stoko adz-jska. J..... vas bosanci i svi koje ste platili da vam daju glas. PARAZITI, IMELE.


registracija
22/10/11

jadno100, 08.12.11. 09:22

weraw,nije lijepo sto vrijedjas bosance i ja sam jedna od bosanaca a u zivotu nisam birala hdz.
A sto se tice jacike ma ne mora ona nis radit vidimo sta je svojim radom napravila.


registracija
14/7/11

Trinity, 08.12.11. 11:12

Konačno je spustila intonaciju!! A i osmjeh joj je glumljen, nekako kiselkast!! Nestao je i arogantan gard!!
Jednako zvuči i izgleda ko praznoglava kokoš, ali pokisla!


registracija
14/7/11

Trinity, 08.12.11. 11:14

Samo da sutra ne zaboravi ponijeti sa sobom paparatzijevo naliv-pero!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika