07.12.2011. / 18:57

Autor: Hina

USKOK podigao optužnice protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Bojana Milkovića (1960.), suspendiranog glavnog izvršnog direktora Ine i bivšeg direktora Crosca, i Miroslava Pacaka (1956.), bivšeg voditelja remonta platformi u Croscu, zbog počinjenja kaznenih djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava, stoji u priopćenju USKOK-a u kojem se navode samo inicijali okrivljenika.

Bojan MilkovićBojan MilkovićUSKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Bojana Milkovića (1960.), suspendiranog glavnog izvršnog direktora Ine i bivšeg direktora Crosca, i Miroslava Pacaka (1956.), bivšeg voditelja remonta platformi u Croscu, zbog počinjenja kaznenih djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava, stoji u priopćenju USKOK-a u kojem se navode samo inicijali okrivljenika.

Optužnicom se Milkoviću i Pacaku stavlja na teret da su, od početka siječnja 2002. do kraja prosinca 2009. godine, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, uvjetovali dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima davanjem mita u iznosu od 5 ili 10 posto od neto vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u trgovačkim društvima od kojih je traženo mito su, da bi dobili poslove koji su im bili potrebni kako bi mogli nastaviti s normalnim poslovanjem, tražene iznose i dale.

Tako je prvookrivljeni Milković, nakon što je 14. siječnja 2002. potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s jednim trgovačkim društvom, tijekom izvođenja ugovorenih radova od odgovorne osobe tog trgovačkog društva u više navrata primio zahtijevani iznos od najmanje 300 tisuća kuna.

Nadalje, obojica okrivljenika su, sukladno prethodnom dogovoru, od listopada 2003. do kraja prosinca 2009., u više navrata od odgovornih osoba trgovačkih društava koja su bila izvođači ugovorenih poslova, u zajedničku korist primili zahtijevani iznos od najmanje 7.464.401 kuna. Osim toga, prvookrivljeni Milković je, kao nagradu za ugovorene poslove, dobio skupocjeni mobitel i umjetničku sliku.

USKOK će, sukladno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, tijekom kaznenog postupka postaviti prijedlog za oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 07.12.11. 19:14

Ne pise iz koje su stranke , znaci definitivno nisu iz HDZ jer bi inace pisalo velikim slovima ili?


registracija
11/1/10

fluid, 08.12.11. 01:08

Ni nemora biti iz HDZ-a.Model je HDZ-ov.


registracija
5/5/10

katlin, 08.12.11. 08:33

Pa naravno da su iz HDZ. Milković je jedan od direktora koji se nalazi na slici kojom je ovjekovječen sastanak Sanadera s direktorima javnih poduzeća kada su dobili nalog za poslovanje s Fimi mediom, što je Milković i napravio. Za nagradu je dobio direktorsko mjesto u INI, osim što se i sam dobro poslužio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika