08.12.2011. / 12:22

Autor: Nacional.hr

Za Sanadera jamčili Luka Bebić i Mario Zubović, ali i Tomo Šokota

Tamara Laptoš, USKOK-ova tužiteljica, najavila je žalbu na visinu jamčevine, a obrana na mjeru opreza kojom je Sanaderu zabranjeno napuštanje Zagreba

Ivo SanaderIvo SanaderJamčevinu za Ivu Sanadera prikupili su njegovi prijatelji, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i Sanaderova supruga Mirjana, koji su založili svoje nekretnine, izvještava business.hr.

Bivši nogometaš Dinama Tomo Šokota i direktor Lokomotive Božidar Šikić ponudili su svaki po 150.000 eura u gotovini. Bebić jamči svojom kućom u Komarni na jugu Hrvatske, Zubović svojim stanom u Zagrebu, Rošin stanom u Splitu, a Mirjana Sanader trećinom kuće u Kozarčevoj ulici u Zagrebu.

Nagađa se kako je ponudama Šokote i Šikića 'kumovao' izvršni direktor GNK Dinama Zdravko Mamić, koji je jednome poslodavac, a drugome je bio menadžer. Šokota je izjavio kako nudi 150 000 eura jer je prijatelj sa Sanaderovim odvjetnikom Goranom Suićem.

Sudac Krešimir Devčić prihvatio je do sad najvišu jamčevinu u povijesti hrvatskog pravosuđa, ali uz oduzimanje putovnice i zabranu napuštanja boravišta. Tamara Laptoš, USKOK-ova tužiteljica, najavila je žalbu na visinu jamčevine, a obrana na mjeru opreza kojom je Sanaderu zabranjeno napuštanje Zagreba. Rok za podnošenje žalbi je tri dana, a rješavat će ih izvanraspravno vijeće, neovisno o riješenju na žalbu Sanader bi iz zatvora trebao izaći najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca u 7 sati.

Podsjetimo kako je bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a uhićen 10. prosinca prošle godine u Austriji, a 18. srpnja ove godine izručen je Hrvatskoj i od tad se nalazi u zatvoru u Remetincu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
4/4/11

Bluebird, 08.12.11. 14:32

Cekaj Jaco, Ivo ti nebu ostal duzan.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 08.12.11. 14:36

Tog "čovjeka" Sanadera ne bi trebalo pustiti na slobodu, NIKADA. Unazaditi jedan naraod 30 godina i zatvoriti samo jednog ili par ljudi je u naj manju ruku dovoljno za prekrojiti kompletno sudstvo i sve one koji barataju s mogučnošću nekoga uhititi.


registracija
26/11/09

CH2710, 08.12.11. 18:05

Sanaderica založila trećinu kuće... koju su kupili s opljačkanim novcem... odvratno...!!!...

A i Bebić prema nekim izvorima posjeduje vrijednosti od okruglo 7,5 milijuna eura... zar doista netko misli da je to stekao na pošten način...???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika