08.12.2011. / 12:44

Autor: Hina

Nizozemci optužuju Dinamo za puštanje

Nizozemski mediji šokirani su debaklom zagrebačkog Dinama protiv Lyona (1:7) zbog čega je Ajax ispao iz osmine finala Lige prvaka. Neki idu toliko daleko da optužuju 'modre' za puštanje utakmice i uzimanje mita.

Dinamo (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Dinamo (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Nizozemski mediji šokirani su debaklom zagrebačkog Dinama protiv Lyona (1:7) zbog čega je Ajax ispao iz osmine finala Lige prvaka. Neki idu toliko daleko da optužuju 'modre' za puštanje utakmice i uzimanje mita.

Najtiražni nizozemski dnevnici De Telegraaf i Algemeen Dagblad čak su na svojim naslovnim stranicama objavili fotografije Domagoja Vide kako nakon jednog gola Lyona namiguje francuskom napadaču Bafetimbiju Gomisu. De Telegraaf je objavio i Vidinu fotografiju iz vremena dok je igrao za Osijek kako izlazi iz jedne hrvatske kladionice uz tekst "namigivanje igrača koji voli kockati".

Algemeen Dagblad je angažirao bivšeg nizozemskog reprezentativca Youria Muldera koji je analizirao sporne situacije i izrazio sumnju u regularnost pobjede francuskog sastava. Sumnju u uvjerljivi trijumf Lyona izrazio je i list De Volkskrant.

Trener Ajaxa Frank de Boer bio je šokiran kada je saznao za rezultat utakmice u Zagrebu. De Boer je za De Telegraaf naglasio kako shvaća da je gotovo nemoguće dokazati da je Dinamo namjerno pustio utakmicu, no smatra kako bi trebalo pokrenuti istragu.

"Teško je nešto dokazati, no rezultat 7:1 na ovoj razini natjecanja je zaista rijetkost. Posebice što je Dinamo prvo poluvrijeme odigrao sjajno," kazao je strateg 'kopljanika'.

"Ovo je nevjerojatno. To nije fer", rekao je Ajaxov branič Gregory van der Wiel, te dodao: "Ovo je veliki gubitak za sve nas u klubu. Trebalo smo ići dalje."

Očajan je bio i Theo Janssen. "Najradije bi propao u zemlju. Ništa mi nije jasno. Kako netko može pred svojim navijačima izgubiti 1:7," pitao se veznjak 'Kopljanika'.

Uoči posljednjeg kola Lige prvaka Ajax je imao tri boda više, te sedam golova bolju razliku pogodaka od Lyona. No, Ajax je kod kuće izgubio od Real Madroda 0:3, dok je Lyon slavio u Zagrebu 7:1 što je bilo dovoljno da Francuzi prođu dalje.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 08.12.11. 13:05

Mafia !!! Cudno je nema komentara ili je ovo normalno u RH utakmica ocito je prodata sramotno za navijace


registracija
11/1/10

fluid, 08.12.11. 13:05

Ma nebi to Mamić napravio nikada.Ni za kakve pare.Njegov kršćanski moral to njemu nebi dozvolio.NIKADA !!!


registracija
14/7/11

Trinity, 08.12.11. 14:29

A sto bi drugo pomislio svatko tko je vidio sinoć onu prostu seljačinu primitivnu kako udobno zavaljen u stadiionskoj fotelji, nimalo nervozan čeka kraj te lakrdije!?!
Šutnja nakon potopa na žalost je ovdje normalna stvar. Jebiga, izgubili! Što reći!?
Zamislite da su pobijedili, sedam dana naaajmanje bili bi zagušeni analizama svake akcije, komentarima, hvalospjevima o svakoj ponaosob nogometnoj Dinamovoj veličini....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika