08.12.2011. / 15:13

Autor: Nacional.hr

Zagrebu se sprema velika glazbena noćna mora

"Svaki njihov nastup nasmije me do suza, a istovremeno budem dirnut njihovim iznimnim muziciranjem" riječi su violinista Juliana Rachlina

Igudesman & JooIgudesman & JooMislite da su koncerti klasične glazbe dosadni? Tada sigurno nikad niste na djelu vidjeli violinista Alekseja Igudesmana i pijanista Hyung-ki Joo-a, poznatije kao duo Igudesman & Joo.

U četvrtak, 15. prosinca u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", spomenuti će dvojac vrhunskih glazbenika održati program pod nazivom "Velika glazbena noćna mora" (Big Nightmare Music), kojeg bi najlakše bilo opisati kao nesvakidašnji spoj klasične glazbe, komedije i kazališta.

Svoj originalni program (Little Nightmare Music) inače izvode sami a u specijalnim prilikama poput ove, u pomoć pozovu cijeli orkestar kako bi "noćna mora" poprimila epske razmjere! U Lisinskom će snage udružiti sa Simfonijskim orkestrom HRT-a te će vam predstaviti djela Mozarta, Rahmanjinova, Bacha, Vivaldija i drugih velikana u sasvim novom svjetlu.

"Svaki njihov nastup nasmije me do suza, a istovremeno budem dirnut njihovim iznimnim muziciranjem" riječi su violinista Juliana Rachlina, koji za svoje kolege ima samo riječi hvale te ih smatra vrhunskim glazbenicima ali i najgenijalnijim zabavljačima koje je vidio. A kad jedan montipajtonovac kao što je Terry Jones pohvali njihov nastup kao neizmjerno zabavan, trebate li bolju preporuku?

Zagrebački Rotary klubovi već tradicionalno organiziraju božićne humanitarne koncerte kroz program "Rotary za izvrsnost". Prihod od ovogodišnjeg koncerta namijenjen je stipendiranju učenika i studenata lošeg imovinskog stanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika