08.12.2011. / 17:49

Autor: Hina

Sarkozy poziva na dogovor i upozorava na raspad Europe

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ocijenio je u četvrtak u Marseilleu ključnim da europski čelnici na summitu u Bruxellesu postignu dogovor o reformi gospodarskog upravljanja, upozorivši da Europa neće dobiti drugu priliku.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy ocijenio je u četvrtak u Marseilleu ključnim da europski čelnici na summitu u Bruxellesu postignu dogovor o reformi gospodarskog upravljanja, upozorivši da Europa neće dobiti drugu priliku.

"Treba odmah odlučiti. Što budemo više kasnili s donošenjem odluke, to će ona više stajati, biti manje učinkovita (...). Ako u petak ne bude dogovora, nećemo imati drugu priliku", rekao je Sarkozy na kongresu Europske pučke stranke (EPP).

Sarkozy je podsjetio da Francuska i Njemačka podupiru dogovor 27 država članica, ali i ponovio da su, u slučaju teškoća, spremne potpisati dogovor sa samo 17 članica eurozone.

"Želimo 27, ali ako među njima bude blokade, prijeći ćemo na 17", rekao je.

"Europa nikad nije bila toliko potrebna, nikad nije bila toliko u opasnosti. Nikad toliko zemalja nije željelo pristupiti Europi, nikad opasnost od raspada Europe nije bio tako velik", ocijenio je.

"Pred nama je nekoliko tjedana da donesemo odluku jer vrijeme radi protiv nas", upozorio je.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
5/10/11

Dragi, 09.12.11. 01:14

EU se raspada, a budale Srbi i Hrvati se guraju da se popnu na "brod koji tone"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika