09.12.2011. / 09:44

Autor: Naciona List

Naciona list: Kosor - 'Ovo s Ostavkom više nema smisla'

Prije nekih pola godine mediji su krenuli s nagađanjima da su se njih dvije pomirile i pokušale ispočetka. Štoviše, negdje u to vrijeme Ostavka je organizirala konferenciju za novinstvo i obznanila kako podnosi Jadranku Kosor, tražeći od ove da se ponaša istovjetno te da ona krene podnositi nju. No ispalo je da je hrvatska premijerka znatno žilavija od očekivanja dahtavih voajera u tabloidnoj brigadi Naciona lista

Jadranka Kosor u nekoliko je navrata viđena kako razgovara s Ostavkom (na slici), pa se već otprije spekuliralo da će je krenuti podnositi. Nažalost, odnosi između njih dvije nikad nisu postali tako intimniJadranka Kosor u nekoliko je navrata viđena kako razgovara s Ostavkom (na slici), pa se već otprije spekuliralo da će je krenuti podnositi. Nažalost, odnosi između njih dvije nikad nisu postali tako intimniTabloidna brigada unutar redakcije Naciona lista (kodnog imena Nacianal ist) došla je do turbo senzacionalne informacije, toliko bolesne da bi najbolje bilo ne objavljivati ju. No ipak: kako doznajemo, Jadranka Kosor i Ostavka navodno će uskoro prekinuti višemjesečnu vezu! Još: kako jedino mi (i eventualno Nedjeljni) doznajemo: premijerka će jednostavno otići iz ove priče!

Prije nekih pola godine mediji su krenuli s nagađanjima da su se njih dvije pomirile i pokušale ispočetka. Štoviše, negdje u to vrijeme Ostavka je organizirala konferenciju za novinstvo i obznanila kako podnosi Jadranku Kosor, tražeći od ove da se ponaša istovjetno te da ona krene podnositi nju. No ispalo je da je hrvatska premijerka znatno žilavija od očekivanja dahtavih voajera u tabloidnoj brigadi Naciona lista. Doznajemo dakle da će premijerka raskinuti s Ostavkom, jer ju jednostavno organski ne može podnijeti.

Tim je povodom rečena brigada stupila u telefonski kontakt s premijerkom, koja je službeno odsutna u Bruxellesu (gdje, prema našim izvorima, vara Ostavku s nekim nevažnim činovničkim Dokumentom). Pitali smo je da li je sve ovo istina, i ukoliko jest, misli li u bližoj budućnosti, kao osoba lišena premijerske pozicije, podnositi nekakvog drugačijeg partnera, poput Ostavke na mjesto HDZ-a, Ostavke na sve zamislive društvene funkcije ili nešto treće...

Nakon što nam je kazala kako ovo s Ostavkom više jednostavno nema smisla, ostatak odgovora je bio upravo šokantan."Ja da nekog podnosim? Otkud vam te gluposti?! Pa ja sam nepodnošljiva!", rezolutno je odgovorila premijerka. Povodom još jedne evidentno propale estradne veze, ponovno objavljujemo transkript spomenute Ostavkine konferencije od prije pola godine. Zašto? Zato jer je to bio minijaturni tračak nade da će veza između premijerke i Ostavke uspjeti, te da će Jadranka Kosor konačno naći zadovoljavajućeg životnog partnera što bi značilo da bi cijela nacija bila sretna i zadovoljna. Naciona list, kao što je poznato, gaji uređivački pristup da se samo pozitivni dijelovi priče propuštaju kroz eter. Nešto kao Glorija na tripu.

Ostavka podnosi Jadranku Kosor (travanj, 2011. transkript konferencije za novinstvo)

Premijerka i Ostavka pokušale su riješiti razmirice i u Saboru (primijetimo zajedno kako se uvijek blizu njih dvije nalazi Petar Čobanković. Trokut? Cho-kut? Cho-sor? Nikad nećemo doznati)Premijerka i Ostavka pokušale su riješiti razmirice i u Saboru (primijetimo zajedno kako se uvijek blizu njih dvije nalazi Petar Čobanković. Trokut? Cho-kut? Cho-sor? Nikad nećemo doznati)Pravo iznenađenje dogodilo se jutros na izvanrednoj i nadasve nenadanoj konferenciji za štampu u uredu Vlade Jadranke Kosor. Naime, oveća količina novinskih izvjestitelja ostala je zapanjena nakon što je Ostavka najavila kako će podnijeti Jadranku Kosor! Čuđenje na licima prisutnih žurnalista zadržalo se više od nekoliko minuta, s obzirom da je već dosta mjeseci poznato kako hrvatska premijerka jednostavno ne podnosi Ostavku, a svo se vrijeme špekuliralo kako je situacija po pitanju nepatvorene mržnje u ovom odnosu obostrana, premda se Ostavka nikada nije službeno očitovala o tim glasinama.

Stalno me prozivaju

Međutim, uskličnici nad glavama prisutnih žurnalista ubrzo su otprhnuli u nepoznatom smjeru, nakon što je Ostavka obrazložila zašto se baš sad predomislila: "Spremna sam podnijeti Jadranku Kosor, jer je pritisak javnosti po tom pitanju prevršio svaku mjeru. Iz dana u dan u medijima me se neizravno proziva u gotovo svakom novinskom tekstu koji se bavi problematikom izlaska hrvatske iz financijske, moralne i druge krize, kao i u temama što se tiču prokazivanja dežurnih krivaca za nezavidnu situaciju u koju smo dovedeni. Dapače, u gotovo svakom naslovu članka, komentara ili analize aktualnog političkog stanja nalazi se moje ime. Zbog toga se usudim reći kako se protiv moje osobe vodi rijetko viđena hajka. No, jedno je što ja mislim, a drugo kako hrvatska javnost interpretira stvarnost u kojoj se nalazimo. Premda mi je ovaj trenutak jedan od najtežih u životu, svi nabrojeni razlozi su me ponukali da javno, jednom i za svagda, najavim kako ću podnijeti Jadranku Kosor", rekla je vidno rastresena Ostavka, koju su, nakon inicijalne zbunjenosti, novinari počeli rešetati brojnim upitima. Primjerice, da li je spremna podnijeti hrvatsku premijerku uz određene uvjete preko kojih neće prijeći, ili je njezino podnošenje Kosoreve potpuno bezuvjetno.

Bezuvjetno podnošenje

"Mislim da bi u ovim teškim trenucima za našu Domovinu u najmanju ruku bilo licemjerno i iznimno egoistično da svoju odluku uvjetujem bilo čime, a nekmoli da ruku podnošenja uvaženoj hrvatskoj premijerki pružam sa figom u džepu. Ništa nije definirano u našem budućem odnosu, ali po mom bi mišljenju najidealniji scenarij bio kad bi Jadranka Kosor dala simbolički potpis pomirenja na meni. Mjesto u mom srcu, koji se nalazi na desnom donjem kutu, već je mjesecima rezervirano za našu premijerku, i ja je još jednom, ovaj puta sasma javno, pozivam da pruži ruku u kojoj će držati nalivpero i da i ona mene konačno krene podnositi!", poručila je Ostavka.

Organski problemi

Možebitno zatopljenje odnosa između kancelarke Kosor i ove konkretne Ostavke biti će diplomatski slučaj bez presedana u hrvatskoj visokoj politici, nakon više od dva desetljeća. Naime, politolozi i stručnjaci za pripadajuća proučavanja, ponajprije oni u Bruxellesu, već duže vrijeme pokušavaju proniknuti u fenomen jedinstven za hrvatsko političko podneblje - činjenicu da vlastonosci organski ne podnose Ostavke, mada zdravorazumska logika i sva druga relevantna empirijska istraživanja govore kako je profil hrvatskog političara idealan za podnošenje gotovo svih tipova Ostavki. To je, pokazala su istraživanja, politička vrst koalicije koja ponajviše paše biračima.

Traume iz bivše veze

Iznimka u ovom nadasve neobjašnjivom pravilu desila se prije dvije godine, kad je pred milijunskim auditorijem prethodnik Jadranke Kosor otkrio da zapravo itekako podnosi ovu istu Ostavku. Međutim, ljubav između njega i Ostavke trajala je samo nekoliko mjeseci, jer se naknadno doznalo kako je Ivo Sanader uopće ne voli, te da ju je krenuo podnositi samo zato jer je lopov koji je mislio da će na taj način spasiti vlastitu guzicu. To je, smatra se, stvorilo određene traume kod Ostavke, koja je sve do sada bila oprezna po pitanju podnošenja Jadranke Kosor.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 09.12.11. 13:28

kaje ovo s nacionalom? postaje kao onaj famozni slobodni tjednik onog pokojnog marinka božića...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.