09.12.2011. / 10:06

Autor: Totalsport

Sandra Mandir nominirana za najbolju europsku košarkašicu

Za najboljeg su europskog košarkaša nominirani Nicolas Batum (Francuska), Dimitris Diamantidis (Grčka), Pau Gasol (Španjolska), Marc Gasol (Španjolska), Andrej Kiriljenko (Rusija), Bo McCalebb (Makedonija), Juan Carlos Navarro (Španjolska), Dirk Nowitzki (Njemačka), Tony Parker (Francuska) i Duško Savanović (Srbija)

Sandra Mandir (lijevo)Sandra Mandir (lijevo)Europska košarkaška federacija (FIBA Europe) nominirala je našu Sandru Mandir za najbolju europsku košarkašicu u 2011. godini.

Mandir je predvodila hrvatsku reprezentaciju do petog mjesta na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i plasmana na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu. Šuterica Gospića je izabrana i u najbolju petorku EP-a na kojem je imala prosjek od 14.3 poena i 4.6 skokova i 3.8 asistencija.

Konkurentice Sandri Mandir u ovom su izboru Jelena Daniločkina (Rusija), Emilie Gomis (Francuska), Sandrine Gruda (Francuska), Iva Perovanović (Crna Gora), Marija Stjepanova (Rusija), Alba Torrens (Španjolska), Birsel Vardarli (Turska), Eva Viteckova (Češka) i Nevriye Yilmaz (Turska).

Za najboljeg su europskog košarkaša nominirani Nicolas Batum (Francuska), Dimitris Diamantidis (Grčka), Pau Gasol (Španjolska), Marc Gasol (Španjolska), Andrej Kiriljenko (Rusija), Bo McCalebb (Makedonija), Juan Carlos Navarro (Španjolska), Dirk Nowitzki (Njemačka), Tony Parker (Francuska) i Duško Savanović (Srbija).

Hrvatska je dobila priznanje i u kategoriji najboljeg mladog košarkaša u kojoj je nominiran član Zagreba Dario Šarić (17).

Glasanje za najbolje u četiri kategorije otvoreno je na web-stranici FIBA Europe do kraja siječnja iduće godine, a pobjednici će biti proglašeni početkom veljače.

Lani je najbolji europski košarkaš bio Srbin Miloš Teodosić, a košarkašica Hana Horakova.

Vezane vijesti

Euroliga: Poraz Gospićanki za kraj

Euroliga: Poraz Gospićanki za kraj

Košarkašice Gospića CO zaključile su ovosezonski nastup u Euroligi porazom u Krakowu. Domaća Wisla je u 14. kolu skupine C slavila sa 74-71. Pružile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika