09.12.2011. / 10:14

Autor: Totalsport

Hrvatske rukometašice bolje od europskih doprvakinja

Hrvatska je praktički od samog početka kontrolirala utakmicu protiv Švedske, a u nekoliko je navrata imala i po tri pogotka prednosti

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPobjedom protiv aktualnih europskih doprvakinja Šveđanki (27-26) hrvatske rukometašice osigurale su plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva koje se održava u Brazilu.

Dva dana nakon poraza od Danske, izabranice Vladimira Canjuge su u 4. kolu skupine D odigrale odličnu utakmicu i došle do treće pobjede na natjecanju. Pred njima je u petak još dvoboj protiv Argentine nakon kojeg će biti jasno s kojeg će mjesta naša reprezentacija krenuti u borbu za četvrtfinale.

Hrvatska je praktički od samog početka kontrolirala utakmicu protiv Švedske, a u nekoliko je navrata imala i po tri pogotka prednosti. Na poluvremenu je bilo plus dva (14-12), a u nastavak su Canjugine rukometašice krenule još odlučnije i uskoro došle do najveće prednosti na utakmici (18-13).

Još su nekoliko puta vodile s pet golova prednosti, ali u završnici su ih Šveđanke ipak počele dostizati. Uspjele su, međutim, hrvatske reprezentativke sačuvati mirnoću i na kraju slaviti s minimalnom, ali dovoljnom prednošću.

Najefikasnija u našoj vrsti sa sedam je pogodaka (četiri iz sedmeraca) bila Kristina Franić. Pet je golova dodala Andrea Penezić, a četiri Miranda Tatari. Kod Šveđanki je s deset pogodaka najbolja bila Linnea Torstenson

SP rukometašica, 4. kolo skupine D:

Hrvatska - Švedska 27-26

Danska - Obala Bjelokosti (kasnije)

Urugvaj - Argentina (kasnije)

Redoslijed: 1. Danska 6 (-1), 2. Švedska 6, 3. Hrvatska 6, 4. Obala Bjelokosti 2 (-1), 5. Argentina 0 (-1), 6. Urugvaj 0 (-1)

Vezane vijesti

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Partijama na Europskom prvenstvu, Zlatan Ibrahimović je još jednom potvrdio golemu igračku veličinu. Sve tri utakmice u skupini odigrao je Milanov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika