22.11.2011. / 12:56

Autor: Nacional.hr

Sepultura, Destruction, Exodus i Heathen u Zagrebu

PET SVJETSKIH THRASH METAL LEGENDI, SEPULTURA, EXODUS, DESTRUCTION, HEATHEN I MORTAL SIN SVIRAJU SVOJE RANE ALBUME NA TRESH FESTU 12. PROSINCA U ZAGREBAČKOM BOOGALOOU

Pet svjetskih thrash metal legendi pristiglh sa svih strana svijeta okupit će se u ponedjeljak 12. prosinca u zagrebačkom Boogaloou i prodrmati publiku svojim najvećim i najpoznatijim pjesmama iz svojih ranijih faza. Naziv ove turneje je „Thrash Fest Classics Tour", a jedna od postaja upravo je zagrebački Boogaloo.

Više nego legendarni brazilci Sepultura, sinonim thrash metala, uz pjesme s ovogodišnjeg albuma „Kairos" svirat će hitove iz 'zlatnog' thrash metal razdoblja sa albuma "Beneath the Remains" (1989.), "Arise" (1991.) i "Chaos A.D." (1993.). Sepultura je u više od četvrt stoljeća dugoj karijeri objavia nekoliko svevremenskih albuma, a unatoč činjenici da im je originalna postava 'prepolovljena', još su uvijek vrhunska live atrakcija pa je tako svaki njihov koncert. „koncert za pamčenje".

Exodus je 'proizvod' poznate kalifornijske thrash metal škole, čiji je jedan od osnivača, 1980. godine, bio i gitarist Metallice Kirk Hammett, koji je i dao ime bendu, po noveli Leona Urisa iz 1958. godine. U prvom periodu postojali su 13 godina i objavili kultne albume „Bonded by Blood" (1985.), "Pleasures of The Flesh" (1987.), "Fabulous Disaster" (1988.), izdanja koja sviraju na ovoj turneji. Povratak je uslijedio 2001. i Exodus do današnjih dana razara baš u stilu naziva prvog od četiri albuma nakon reuniona - "Tempo Of The Damned".

Iako je po broju bendova europska thrash scena zaostajala za američkom, kvalitetom to sigurno nije, a jedan od 'krunskih svjedoka' da je tome tako su Njemci Destruction. Gotovo trideset godina postojanja, jedanaest albuma, stotine beskompromisnih koncerata i danas ih održava među svjetskom thrash metal elitom. Poput svojih kolega, i oni su odlučili svirati pjesme s početka, koje su im obilježile kasniju karijeru, i to s albuma "Sentence Of Death" (1984.) i "Infernal Overkill" (1985.), a naći će se tu ponešto i s novijih izdanja, poput ovogodišnjeg „Day Of Reckoning".

Povratak u SAD dovodi nas do još jedne značajne thrash metal skupine, Heathen, koja nije bila toliko 'razvikana' poput svojih suvremenika, ali to ne znaći da je njihova kvaliteta manja. Albumi „Breaking The Silence" (1987.) i „Victims Of Deception" (1991.), s kojih će svirati najbolje stvari, to svakako dokazuju, baš kao i interes za njima, iako su u svojoj karijeri, koja je podijeljena na dva perioda, od 1984.-1993. i od 2002. pa nadalje, uz spomenute, objavili još samo jedan album „The Evolution of Chaos" (2010.).

Drugi kraj svijeta, drugi horizonit i najmanji kontinent Australija, iznjedrila je jedno od svojih najjačih metal imena, skupinu Mortal Sin, nastalu još 1985. godine. Momci za sebe kažu da sviraju 'pure killer thrash metal', a da je tome tako, moći će se uvjeriti i naša publika dok će Mortal Sin svirati pjesma sa albuma „Mayhemic Destruction" (1985.) i „Face of Despair" (1989.), Mortal Sin će predstaviti i nedavno izašli studijski album „Psychology of Death".

Bez ikakve sumnje, ovaj koncert će biti velika poslastica za sve ljubitelje iskonskog, nepatvorenog i neiskvarenog thrash metala i za njih će to zasigurno biti jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj ikada. Kako bi pravi tharasheri rekli; „In Thrash We Trust"!

Moramo napomenuti da koncert zbog svoje dužine trajanja i održavanja na radni dan počinje već u 18 sati! Zato nemojte zbog cuganja ispred Boogalooa propustiti neki od prvih bendova jer druge prilike da prisustvujete ovakvoj postavi sa ovakvim repetroarom vrlo vjerojatno neće biti!

17:45 VRATA

18:15 - 18:45 - MORTAL SIN

19:00 19:45 - HEATHEN

20:00 - 20:50 - DESTRUCTION

21:15 - 22:25 - SEPULTURA

22:50 - 24:00 - EXODUS

Cijena ulaznice za ovaj spektakl iznosi 220 kn u pretprodaji i 240 kn na dan koncerta.

Pretprodajna mjesta za koncert : Boogaloo - Ul. g. Vukovara 68, Dirty Old Shop - Tratinska 22, Punkt 13 - Ilica 14, Octopus - Gundulićeva 37, Kovač - Masarykova 14, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Maldoror - Lopašićeva 3 i Eventim sistem - www.eventim.hr Rezervacije ulaznica: rezervacije@twilight-mag.net (subject: Thrash Fest, ime + prezime + broj ulaznica koje želite rezervirati - max 2 ulaznice na 1 ime).

Vezane vijesti

Symphony X potvrdio Metalfest Hrvatska

Symphony X potvrdio Metalfest Hrvatska

Metal genijalci Symphony X, bend kojeg mnogi ljubitelji progresivnog metala smatraju najjačom karikom tog subžanra, bit će jedno od najvećih imena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika