09.12.2011. / 15:49

Autor: Hina

Putinu kineska nagrada za mir

Optuživanome na Zapadu zbog gaženja demokratskih sloboda i na meti kritika oporbe zbog načina na koji su se održavali parlamentarni izbori, ruskome premijeru Vladimiru Putinu iz Kine nije stigla samo zdušna potpora, nego i nagrada za mir, javljaju u petak kineski mediji.

Vladimir PutinVladimir PutinOptuživanome na Zapadu zbog gaženja demokratskih sloboda i na meti kritika oporbe zbog načina na koji su se održavali parlamentarni izbori, ruskome premijeru Vladimiru Putinu iz Kine nije stigla samo zdušna potpora, nego i nagrada za mir, javljaju u petak kineski mediji.

Organizatori nagrade za mir "Konfucije", pokrenute kao odgovor disidentu Liu Xiaobou, koji je prošle godine dobio Nobelovu nagradu za mir, objasnili su da je nagrada dodijeljena Putinu zbog protivljenja NATO-ovim napadima na Libiju.

Kako je Putin bio odsutan, nagradu su primili ruski studenti u Kini. Utemeljitelj nagrade je Qiao Damo, voditelj Centra za mirovne studije koji službeno nema veze s kineskom vladom.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika