09.12.2011. / 16:37

Autor: Hina

Pusić: Budem li ministrica, prvo odredište Bruxelles

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u petak, da će, bude li izabrana za ministricu vanjskih poslova, njezino prvo odredište biti Bruxelles, a onda susjedne zemje.

Vesna Pusić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Vesna Pusić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u petak, da će, bude li izabrana za ministricu vanjskih poslova, njezino prvo odredište biti Bruxelles, a onda susjedne zemje.

"Budem li izabrana za ministricu, onda će Bruxelles biti prvo odredište, a nakon toga susjedi, članice i nečlanice EU-a", rekla je Pusić.

Na upit ima li kakvih novosti oko nagađanja da će se europski poslovi izdvojiti iz Ministarstva vanjskih poslova, Pusić je rekla da tu nema nikakvih promjena.

"Nema nikakvih novosti, europski poslovi su dio ministarstva vanjskih poslova i ono će se zvati Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Postoji mogućnost, o tome se razgovora, da se novim zakonom, u MVPEI-u zadrži državni tajnik, a tu funkciju inače ukidamo, koji bi bio zadužen za europske integracije i koji bi mogao razgovarati sa svojim kolegama iz EU-a", objasnila je.

Ona je rekla da još nije definirano kako će stranke podijeliti mjesta kod imenovanja 12 zastupnika, koji će u Europskom parlamentu biti promatrači do dana ulaska u EU. "Ugrubo, to bi bilo 6 zastupnika iz SDP-a, 5 iz HDZ-a i 1 iz HNS-a, ali to još nije definitivno", kazala je.

Pusić je čestitala hrvatskim građanima i građankama na "današnjem velikom danu".

"Osjećala sam se strašno ponosno. Jako dobar osjećaj da je Hrvatska u igri, a ne na tribinama i sada taj osjećaj i tu atmosferu trebamo prenijeti na hrvatsko društvo. Ovo je rijetki projekt koji ne može uspjeti ako svi u njemu ne sudjeluju", rekla je Pusić govoreći o pripremama za referendum.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 09.12.11. 17:34

Kao prvo da se pometu ovi HERCEGOVCI koji su à la HDZ "stolicili" i dalje ostaju - spo(s)o(d)obni- vec 20 godina tu po Bruxellesu! Ajde da vidimo prije nego sto ju kritiziramo sto ce ta gospodja napraviti u prvih 100 dana?! Izgleda da "doma" su svi od reda sposobni strucnjaci DAKAKO sa "jugoslavenskom" edukacijom diplomama i praksom!?Dakle, Wait and see?


registracija
12/12/10

Klarens, 09.12.11. 21:39

Odu jedna govna
...........................
Eto drugih
...........................
Nikad sreche
............................
A uvijek ista
...........................
BEZDUSHNI LESHINARI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika