09.12.2011. / 18:56

Autor: Hina

NK Varaždin prijavljen Uefinim disciplinskim tijelima

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza razmotrio je na sjednici u petak nastalu situaciju u Prvoj HNL, te pozvao na odgovornost nadležnih.

Uefa ne tolerira neispunjavanje obvezaUefa ne tolerira neispunjavanje obvezaIzvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza razmotrio je na sjednici u petak nastalu situaciju u Prvoj HNL, te pozvao na odgovornost nadležnih.

"Klubovi su pravne osobe koje samostalno preuzimaju prava i obveze i ljudi koji sjede u upravama moraju preuzeti odgovornost za egzistenciju klubova", kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić najavljujući sastanke s klubovima prve i druge lige na kojim će se razmotriti modaliteti pomoći klubovima.

Po riječima voditeljice međunarodnog odjela HNS-a Ivančice Sudac financijskih poteškoća imaju i mnogi europski klubovi koji gomilaju gubitke. "Po procjeni UEFE lani su gubici klubova bili tri puta veće nego gubici u 2008. godine i zato je UEFA pod posebnu pozornost stavila sve klubove koji koji sudjeluju u njezinim natjecanjima pa su se tako pod monitoringom našla i naša četiri kluba. Dinamo i Split su, po njihovim izvješćima, izvršili sve obveze, Hajduk samo djelomično pa je nad njime nastavljen monitoring, dok je za Varaždin konstatirano da nije izvršio obveze prema igračima, trenerima i zaposlenicima, pa ga je UEFA prijavila svojim disciplinskim tijelima", kazala je Sudac i napomenula da se u svrhu pomoći klubovima rok za izdavanje licenci pomiče s 1. na 10. svibnja.

Da će se u HNS, u slučaju odustajanja od natjecanja kada se već izda licenca, poduzeti rigorozne mjere potvrdio je i HNS-ov pravnik Vlado Iveta. "Ako klub odustane od licence 30 dana prije natjecanja bit će izbačen u niži razred, ali ako klub odustane desetak dana prije početka natjecanja bit će izbačen u najniži rang", kazao je Iveta.

Srebrić je kazao kako je tročlano izaslanstvo HNS-a u Poljskoj pronašlo čak četiri lokacije za kamp naše reprezentacije tijekom europskog prvenstva.

"Glavna razlika između ovih lokacija i onih na dosadašnjim prvenstvima je ta što su nam do sada kampovi bili izvan naseljenih mjesta, a sada nam se nude lokacije u gradovima koje izabiru i ostale reprezentacije, a kampove u Poljskoj je potražilo i pet reprezentacija koje igraju u Ukrajini", kazao je Srebrić.

Po njegovim riječima potencijalne lokacije za kampove naše reprezentacije nalaze se kod Varšave, Poznanja, Vroclava i čak dvije kod Gdanjska, ali konačnu odluku o kampu naše nogometne reprezentacije donijeti će izbornik Slaven Bilić.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika