09.12.2011. / 19:41

Autor: Hina

'Britanija nije isključena iz EU'

Britanski premijer David Cameron u petak je izjavio kako Velika Britanija nije isključena iz Europske unije unatoč njezinu protivljenju planu o promjeni sporazuma u Bruxellesu.

David Cameron (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)David Cameron (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Britanski premijer David Cameron u petak je izjavio kako Velika Britanija nije isključena iz Europske unije unatoč njezinu protivljenju planu o promjeni sporazuma u Bruxellesu.

"Nismo isključeni, mi smo i dalje dio EU-a, jedna smo od vodećih članica jedinstvenog tržišta", izjavio je Cameron u intervjuu za lokalnu televiziju nakon europskog samita u Bruxellesu.

Glede odbijanja Velike Britanije da prihvati promjene sporazuma 27 zemalja članica EU-a, rekao je kako to bez sumnje znači promjenu u odnosima Britanije s Europom, ali da "ono što je u središtu međusobnih odnosa - jedinstveno tržište, trgovina, ulaganja, gospodarski rast, povećanje zaposlenosti - i dalje ostaje isto", kazao je Cameron.

"Kad je riječ o obrani, mi smo glavna europska članica u NATO-u. Kad je riječ o europskoj vanjskoj politici, mi smo među glavnim čimbenicima", dodao je. "No nismo u monetarnoj uniji i ne želimo biti; nismo u Schengenskoj zoni i zbog toga sam sretan, jer želim da nas naše granice štite od ulaska u zemlju ilegalnih imigranata, oružja i droge", rekao je britanski premijer.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
14/11/11

salama, 10.12.11. 00:57

Koriste sve prednosti clanstva u EU, ali ne dijele nedostatke. Jaka politika.


registracija
11/1/10

fluid, 10.12.11. 02:39

Bogami je Merkelica i Sarkozi pokazali i snagu i zube Britancima.Ovo nije bila nimalo laka odluka ali su je ipak donijeli.Bumo vidli dalje kak bu išlo.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 10.12.11. 08:17

Prije 30 i vise godina su NAGOVARALI Veliku Britaniju kako bi ih bilo vise da udje u EU! Normalno Britanci su postavili kondicije koja je ondasnja "vlada" EZajednice prihvatila po cemu je poznata i ostala fraza ondasnje Primjerke Margaret Thacher - WANT MY MONEY BACK!!! Po tome bi glasila kratka uporedba EU sa onom starom "coskericom" koja poziva i prima svakoga tko ju pita!!


registracija
21/4/11

Milankn, 10.12.11. 08:58

Treba im pustiti onu što ju je spjevao pripadnik njihovog balkanskog naroda kućnih ljubimaca, "antifašist" Bora Čorba: "Ostani đubre do kraja..."


registracija
27/11/11

Culex, 10.12.11. 10:33

Zaista je za ne povjerovat kako smo mi ljudi pretvoreni u "hitro i brzo" konzumente nogometnih delicija.Pa za Boga miloga,vratimo se malo u 89,90 i rane 90 godine i pogledajmo početke tzv.osječkog klana pri HNS-u.Pročitajmo naslove novina SN,Glasa Slavonije i crnu stranicu VL. ,nema tu puno nogometa,ima kriminala i korupcije svih fela.Eto baš kao i danas,Pa o kakvom je to osječkom klanu riječ !


registracija
10/10/09

denhaag, 10.12.11. 10:51

Tako blizu Europi a nikad Europa. Sramotno, podlo i nisko od njih. 26:1 kazuje sve. Cestitke za Merkel i Sarkozy. Malo nade da ce normalan nacin razmisljanja pobijediti. Dug je put oporavka ali prvi ozbiljni potezi su povuceni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika