10.12.2011. / 20:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Pupovac i Radojičić

Očekujemo bolju suradnju Hrvatske i regije

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac rekao je kako srpska zajednica u Hrvatskoj pozdravlja najave nove Vlade da će regija jugoistoka Europe biti jedan od glavnih prioriteta Zagreba

Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arhiva)Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arhiva)Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborski zastupnik Milorad Pupovac i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izrazili su u subotu u Banja Luci očekivanje da će nova vlast u Zagrebu imati bolju suradnju sa zemljama regije, ponajprije BiH i Srbijom.

"Očekujemo da to bude bolje nego do sada. Neki koraci koje je učinio predsjednik Ivo Josipović, a koji su bili povijesnog karaktera u otvaranju prema BiH i Republici Srpskoj, trebaju se nastaviti između svih razina vlasti", rekao je Radojičić.

Posebno značajnim ocijenio je ne potpisivanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji što će, kako tvrdi, donijeti i dosta problema u međusobnim odnosima dviju država. Pri tome je predsjednik entitetskog Parlamenta pozvao institucije vlasti u BiH da pojačaju napore radi usklađivanja s novim uvjetima kada 'Europska unija i formalno bude na Savi i Uni'

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac rekao je kako srpska zajednica u Hrvatskoj pozdravlja najave nove Vlade da će regija jugoistoka Europe biti jedan od glavnih prioriteta Zagreba.

"Jedan od modela je prekogranična suradnja između općina u Hrvatskoj i u BiH jer će to poboljšati život u općinama i poboljšati europsku perspektivu i otvoriti mogućnosti za korištenje europskih fondova", rekao je Pupovac.

Pri tome je rekao kako postoji stalna komunikacija SDSS-a s Kukuriku koalicijom te da su dobivali poruke na koji bi način trebali predstavnici Srba sudjelovati u budućoj većini u Saboru, kao i vladajućoj garnituri vlasti te ulozi u budućoj politici hrvatske vlade. Najavio je kako očekuje razgovore s predstavnicima buduće saborske većine nakon što Zoran Milanović dobije mandat za sastavljanje nove Vlade.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
22/9/09

zvonevk, 11.12.11. 03:16

Gospodine Pupovac "i mi se trudimo da obezbedimo vama svima bezbednost i mir a vi NAMA ističete probleme,ako vam se ne sviđa izvolite vratite se, idite tamo đe vam se sviđa,i sramota me da se tako ponašate prema NAMA,sve što ste tražili MI smo vam sve DALI "
Scenarij : Veselin Šljivančanin
lp
Pozdrav iz Nijemaca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika