11.12.2011. / 11:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Nastavak uhićivanja

Američko gušenje prosvjeda

Policija je u subotu rastjerala pristalice pokreta "Okupirajmo Wall Street" u Bostonu, uklonivši šatore u komercijalnom dijelu grada te je privela 47 prosvjednika.

Screenshot; Youtube (Boston Globe)Screenshot; Youtube (Boston Globe)Policija je u subotu rastjerala pristalice pokreta "Okupirajmo Wall Street" u Bostonu, uklonivši šatore u komercijalnom dijelu grada te je privela 47 prosvjednika.

U kamp je upalo više od stotinu policajaca, u trenutku dok je većina prosvjednika još spavala, blokiravši pritom okolne ulice.

Uhićena su 33 muškarca i 14 žena, uglavnom zbog nedopuštenog ulaska na privatan posjet, izvijestila je bostonska policija. Akcija je prošla mirno, a policajci nisu nosili opremu za rastjerivanje prosvjednika, kao ni kacige i nisu bili naoružani.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Bostona Thomas Menino pohvalio je policijsku akciju i ponašanje prosvjednika.

"U interesu javne sigurnosti, na kraju smo morali djelovati", objasnio je Menino, dodavši kako će gradske vlasti onemogućiti bilo kakav novi pokušaj podizanja kampa drugdje u gradu. Policijski direktor bostonske policije Ed Davis kazao je kako smatra da ovo još nije kraj prosvjeda te da će policija nastaviti nadzirati okupljanje planirano navečer u samome središtu grada.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 11.12.11. 12:29

Je, to je ta "zapadna demokracija"!
1. Ne smeš prosjedovati tak da to liči na prosvjed,
2. možeš mirno stajati ili leći na zemlju,
3. kad dođe pandur moraš poslušati sve kaj ti zapovijedi,
4. ak pružiš i najmanji otpor panduru sljiedi sila nesagledivog intenziteta,
5. za to vrijeme lopovi protiv kojih hoćeš prosvjedovati sjede po balkonima s čašama šampanjca, smiju se, klade se i lijepo se zabavljaju ko u kazalištu.

Marš gamadi zapadna - daj Gospodine da pokrepaju u najvećim mukama!!!
Udtani Che pravda te zove!!


registracija
30/11/10

jato, 11.12.11. 12:51

Hmmm,
Najžalosnije je što smo i mi prihvatili taj način demokracije.Samo glup čovjek misli da demokracija postoji.
Ameri su "karticama" i jeftinim kreditima kupovali svoj narod.
Sad kad je zemlja "blagostanja" u k...u nema više niti demokracije.
Demokracija je samo kada se narod ne buni a poslije kuda koji mili moji....
Gamad političarska


registracija
5/10/11

Dragi, 11.12.11. 14:32

Gospodo Lujo i Jato, sasvim ste u pravu! Oni celom svetu diktiraju pravila igre i sve znaju učiti demokratiji, a kada se kod njih traži demokratija, tada kažu da to traže anarhisti i huligani.


registracija
4/6/11

VladSerbia, 11.12.11. 14:41

Kada bi se ovo desilo bilo gde van Amerike, americke vlasti bi uvele sankcije istoj zemlji i verovatno je bombardovale u ime ljudskih prava i sl.


registracija
9/11/09

superhik, 11.12.11. 16:22

U prvom amandmanu americkog ustava je vrlo jasno izrazeno pravo na iznosenje vlastitog misljenja i prosvjedovanja protiv vlasti.
Ovo je gazenje elementarnih ljudskih prava. Dobro je da se sve ovo dogadja za vrijeme prosvjeda u arapskom svijetu, pa cak i u Rusiji, i svijet moze usporedjivati kako koja policija tretira vlastite gradjane. Ipak je ovo vrijeme televizije i interneta pa se sve lijepo vidi sirom svijeta.


registracija
30/11/11

Rauber, 11.12.11. 18:07

U američkoj deklaraciji o neovisnosti postoji članak koji kaže " Ako bilo koja vlast u ovoj zemlji radi protiv naroda i njegovih interesa, dužnost je naroda da tu vlast smjeni milom ili silom."


registracija
5/10/11

Dragi, 11.12.11. 23:30

To što piše u američkom ustavu i deklaraciji o nezavisnosti, je mrtvo slovo na papiru, isto kao što je i kod nas. Jedno pišu, a drugo rade skotovi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika