11.12.2011. / 14:15

Autor: Hina , Nacional.hr

SAD:

Smrtna presuda odbačena - porotnici drijemali i tvitali

Vrhovni sud u Arkansasu poništio je smrtnu presudu dosuđenu Ericksonu Dimasu-Martinesu i odredio održavanje novoga sudskog procesa

IlustracijaIlustracijaOsuđenik na smrt u američkoj saveznoj državi Arkansas u četvrtak je dobio pravo na ponovni sudski proces, jer je, tijekom prvoga saslušanja, jedan porotnik drijemao, a drugi tvitao.

Vrhovni sud u Arkansasu poništio je smrtnu presudu dosuđenu Ericksonu Dimasu-Martinesu i odredio održavanje novoga sudskog procesa.

"Činjenica da je jedan porotnik spavao, a drugi tvitao za vrijeme održavanja ročišta, pogreška je suca", stoji u objašnjenju suda.

Nakon sudske odluke o smrtnoj presudi zbog ubojstva počinjenog tijekom provale, odvjetnici Dimas-Martinesa uložili su 2010. žalbu na presudu, koju je prvostupanjski sud odbacio, no žalba je poslana i Vrhovnome sudu države Arkansas koji je odlučio u korist osuđenika i naložio obnovu postupka. Sud u obrazloženju navodi da je riječ o "neobjektivnosti suda" pri donošenju odluke, s obzirom na činjenicu da je tijekom prvoga saslušanja jedan porotnik drijemao, a drugi tvitao, unatoč izričitom upozorenju suca koji je istaknuo kako je tijekom procesa korištenje interneta zabranjeno.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika