12.12.2011. / 07:26

Autor: Hina

Villepin najavio kandidaturu za predsjedničke izbore 2012.

Dominique de Villepin, bivši premijer i bivši ministar vanjskih poslova najavio je u nedjelju da se odlučio kandidirati za predsjedničke izbore 2012. u Francuskoj.

Dominique de VillepinDominique de VillepinDominique de Villepin, bivši premijer i bivši ministar vanjskih poslova najavio je u nedjelju da se odlučio kandidirati za predsjedničke izbore 2012. u Francuskoj.

Politički protivnik sadašnjeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja je najavio svoju kandidaturu na francuskoj televiziji TF 1. Istaknuo je da mu je "teško gledati kako Francusku ponižava zakon tržišta koji nameće sve strože mjere štednje".

"Vidjet ćete da će u kampanji 2012. biti puno iznenađenja. Vjerujem u sposobnost Francuza da prepoznaju opći interes i do kojem mjere nam je više nego ikada važno nacionalno jedinstvo", rekao je čelnik pokreta Solidarna republika.

"Naš nam suverenitet danas izmiče. Ravnamo se prema interesima koji nisu interesi Francuske. Mislim da treba više hrabrosti od toga", rekao je bivši glavni tajnik Elizejske palače tijekom mandata predsjednika Jacquesa Chiraca.

Kandidat francuskih socijalista će biti Francois Hollande.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika