12.12.2011. / 09:09

Autor: Nacional.hr

Šelebaj optužio: Svilan, Hloverka i Dijana su glavni u Core Mediji

U svom razgovoru s istražiteljima Šelebaj i Mario Cikač nisu u potpunosti priznali ilegalne radnje, ali su priznali da su radili mimo zakona

Vladimir ŠelebajVladimir ŠelebajSlučaj Core Media koji je u središte pozornosti postavio par Čuljak-Šelebaj dobio je novi polet nako što je uhićen Vladimir Šelebaj.

Kako piše Jutarnji list, on je tijekom davanja svog iskaza istražiteljima prstom upro ne samo u svoju bivšu suprugu i donedavno zaštitno lice HTV-a Dijanu Čuljak, već i u neka poznata lica s Nove TV.

Naime, Šelebaja se sumnjiči da je uz pomoć drugih osumnjičenika na temelju fiktivnih ugovora preko Core Media i Media spota državu oštetito za barem 3,3 milijuna kuna na račun PDV-a.

U svom razgovoru s istražiteljima Šelebaj i Mario Cikač nisu u potpunosti priznali ilegalne radnje, ali su priznali da su radili mimo zakona.

Tako je Šelebaj prstom uperio na svoju bivšu suprugu Dijanu Čuljak i njenu kolegicu s HTV-a Hloverku Novak Srzić, te njihove kolege Edvina Softića i Sinišu Svilana.

Šelebaj je priznao kako je on bio izvršitelj i potpisnik, no kako su njegova supruga i njeni prijatelji sve određivali i odrađivali. Rekao je i kako je osnivanje Core Medija bila ideja njegove bivše supruge koja je sa svojim prijateljima osmislila način na koji će tvrtka funkcionirati.

Podsjetimo, istražitelji sumnjaju da je preko Core Medije počinjena šteta državnom proračunu koja se procjenjuje na više od 10 milijuna kuna, a proširenjem istrage ona bi mogla još i više narasti.

Hloverka Novak-Srzić: Sve su to laži

Na Šelebajeve optužbe osvrnula se jedna od prozvanih, Hloverka Novak-Srzić. Odbacila je njegove optužbe rekavši kako joj se Šelebaj sad osvećuje jer u proljeće nije željela pristati na njegove ucjene. O kakvim je ucjenama riječ, nije pojasnila.

Vezane vijesti

Svilanu će se suditi za primanje mita

Svilanu će se suditi za primanje mita

Zagrebački Županijski sud ocijenio je da je optužnica protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana, a kojom ga se tereti da je primio 262 tisuće… Više

Komentari

registracija
9/3/11

poluprovokator, 12.12.11. 10:47

Svakom kućanstvu godišnje otmu 1000kn pa im je "harač" oko 1000.000.000,00 + ostala primanja po "povlaštenom modelu" + marketing.
Fino se smjestit u krugove kolanja tog novca!


registracija
14/7/11

Trinity, 12.12.11. 11:39

Ako bude dokazana ova sramotna, bezočna i drska višemilijunska šteta po državni proračun, ove televizijske face bi ja najstrože osudila, i izrekla im maksimalnu zakonsku zabranu javnog istupanja i djelovanja!!!!


registracija
11/1/10

fluid, 12.12.11. 12:10

Svjesno ustrojen model pogrešnog funkcioniranja države,osmišljen je davno prije osamostaljenja Hrvatske.Sada u praktičnoj primjeni,svjedoci smo razornog djelovanja na moral,pravednost,pravo,gospodarstvo i politiku.U hrvatske temelje ugrađen je lopovsko-prevarantski model u kojemu se osobe na ključnim pozicijama,materijalno bogate zbog postavljenog neučinkovitog državnog aparata.Od pravosuđa do policije,naprosto ništa ne funkcionira.Male ili nikakve kazne,zakašnjele istrage i privođenja,sve je to prouzročilo situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska.Pisani su i usvojeni u Saboru naopaki zakoni koji imaju ugrađene elemente prikrivanja i pokrivanja kriminala.Kamensko je jedan od posljednjih u nizu pljački koji pokazuje kako su hrvatski zakoni katastrofalni i neučinkoviti.I nitko ne dira ni u zakone ni u institucije..Dakle pljačka ide neometano i dalje.HRT je samo jedan od mastodonata hrvatske stvarnosti kroz koju se pere novac,krade,manipulira,laže i šta sve već ne!?Hloverka nam,kao i Dijana Čuljak,ispire mozak i maže oči svojim demokratskim pristupom u svojim emisijama i programima a ,u stvari,koriste tu kuću za osobnu promidžbu,prevare,krađe i nezakonito bogaćenje.I tko će tome stati na kraj?Sud i sudstvo koje Sanadera sramotno pušta na slobodu sa manjom jamčevinom za 10-ak puta u odnosu na količinu svote za koju se sumnjiči?Ništa od toga.Samo još daljnje zamagljivanje svih svinjarija koju rade upravo oni koji ovu državu trebaju kontrolirati da ne uđe u sferu kriminala.Oni ne da ne sprečavaju takvo stanje ,nego ga potiču.Iz samo jednoga razloga- mito i korupcija.


registracija
26/10/11

eezy, 12.12.11. 13:54

Ulični linč!!! Lijepo bi bilo da barem jednu pravomoćnu presudu pričekate, pa onda, što se mene tiče udarajte po tipkovnici koliko vas volja.


registracija
22/3/11

vferari, 12.12.11. 14:04

eezy
Konačno jedan pametan komentar,bilo bi stvarno vrijeme da se prestanete igrati tužioca suca i porote nemojte imitirati predsjednicu hdz-a Kosoricu neka to pripadne isključivo njoj ona je na tome apsolvirala.


registracija
14/7/11

Trinity, 12.12.11. 14:22

E baš pametan komentar!!
Nema govora o uličnom linču!
Ako bi Tv facama bile dokazane ove sumnjive rabote, zar bi zaslužili i dalje imati mogućnost kreirati i usmjeravati javno mišljenje ?!?!?
Ako bi im to o čemu se piše i govori bilo dokazano, zar to ne bi vrijedilo javne osude i prijezira!?


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 12.12.11. 14:55

Koji ste vi slijepci, na zdrav vid vam iz usta mogu pojesti, a da ništa ne vidite. Pa ova Hloverka i Čuljak rade šta hoće i to godinama što je za svaku osudu, a nema ih ko osuditi osim nas koji imamo malo prava komentirati. Nisu vam jasni ni Svilan i svita oko njega? Svi su oni UMREŽENI ako vam ta rijeć nešto može pomoći u vašoj sljepoći. Čarobna slijedeća riječ je NOVAC i tu sva priča prestaje. Sad još samo sudstvo da profunkcionira, ali kako voziti dizel auto, a sipaš benzin to samo oni znaju.


registracija
11/1/10

fluid, 12.12.11. 15:45

Samo jedno pitanje nazovi-legalistima hrvatskih institucija pravde ! Da li bi bilo moguće da se u Hrvatskoj dogodi toliko lošega pod predpostavkom da sudstvo i izvršni organi obaavljaju svoj posao kako treba?Nema "čiste države"nigdje na svijetu.To je činjenica.No u Hrvatskoj je činjenica da nema poštenog primjera na koji bi se mogli pozvati u smislu djelotvornosti institucija.Pojedini slučajevi krminala su mogući i nitko ne osporava takvu situaciju ali da generalno država propada,je znak da institucije ne da ne rade svoj posao,nego su definitivno umrežene u sustav izvrnutih vrijednosti.Kao posljedica toga je stanje u Hrvatskoj.A ono je katastrofalno.Slučaj Šelebaj-Ćuljak-Srzić je samo kap u moru kriminala u kojemu se guši i hrvatska sloboda i demokracija.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.12.11. 15:50

U ovoj državi ne postoji kancerogeno tkivo,čitava država je jedan veliki karcinom.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.12.11. 16:18

Ljigavi Mladen Bajić je vrh piramide zvan"institucija sistema".Tom sintagmom su se koristili i najveći lopovi na visokim pozicijama, znajući da ne moraju brinuti.Kada svemu dodaš duge godine nečinjenja, imaš upravo to što imaš,zemlju kojom pošteni ne mogu ni do posla,a kamoli do pravde.
Kamensko stoji već predugo,Slobodna Dalmacija čini mi se oko tri godine.Da spomenemo samo eksponiranije.Na upit o istrazi odgovor je uvijek "da je istraga u tijeku".I tako idu godine,a pravde nigdje.
A čovjek nam je govorio o nekakvom ferariju.
Tko će uhititi Pavića,Todorića?Bajić?


registracija
1/12/09

nadir, 12.12.11. 23:56

jesu krivi,nisu krivi (a sigurno jesu)..bez obzira dosta ih je...maknite odvratnu HLO,Togonalića i ine pametne HDZovce


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika