12.12.2011. / 11:36

Autor: Hina

Hollande bi kao predsjednik ponovo pregovarao o EU-sporazumu

Francois Hollande, socijalistički kandidat za predsjedničke izbore 2012., izjavio je u ponedjeljak da namjerava "pregovarati", ako bude izabran, o sporazumu oko nacrta europskog ugovora sklopljenom prošlog petka u Bruxellesu, "dodajući mu što nedostaje".

Francois HollandeFrancois HollandeFrancois Hollande, socijalistički kandidat za predsjedničke izbore 2012., izjavio je u ponedjeljak da namjerava "pregovarati", ako bude izabran, o sporazumu oko nacrta europskog ugovora sklopljenom prošlog petka u Bruxellesu, "dodajući mu što nedostaje".

Na pitanje radio postaje RTL "obvezuje li ga taj sporazum ako je u Elizejskoj palači?", kandidat je odgovorio: "Vidjet ću. Nijedan datum zasad nije određen, govori se o mjesecu ožujku".

"Ako budem izabran za predsjednika republike pregovarat ću o tom sporazumu kako bih unio ono što mu danas nedostaje - djelotvornost na tržištima", kazao je on.

"Napravit ću tako da dodamo ono što nedostaje, to jest intervenciju Europske središnje banke i fond za financijski spas", nastavio je on.

"Ako budem izabran za predsjednika republike dat ću na glasanje parlamentu, također novom, zakon o programiranju javnih financija. Tu ću obvezu preuzeti ispred naših europskih partnera i ispred Francuza", podsjetio je on.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika