12.12.2011. / 13:03

Autor: Hina

Breivik i dalje priznaje zločine, ali ne i krivnju

Norveški desno orijentirani ekstremist Anders Behring Breivik, koji je 22. srpnja u Norveškoj pobio 77 ljudi, i dalje ne pokazuje znakove grižnje savjesti, ponovio je njegov odvjetnik u ponedjeljak.

Anders Behring BreivikAnders Behring BreivikNorveški desno orijentirani ekstremist Anders Behring Breivik, koji je 22. srpnja u Norveškoj pobio 77 ljudi, i dalje ne pokazuje znakove grižnje savjesti, ponovio je njegov odvjetnik u ponedjeljak.

"On govori da ne žali zbog svojih djela, za koje drži da su bila nužna", rekao je Geir Lippestad na kanalu TV2 Nyhetskanalen.

"On smatra da je njegova akcija bila užasna, ali potrebna", ponovivši opet tu formulu.

Breivik (32), trenutačno u pritvoru, čeka početak procesa 16. travnja.

Prema zaključcima dvoje psihijatara Breivik ima paranoidnu shizofreniju. Ako ti zaključci budu potvrđeni, on neće ići u zatvor već na psihijatrijsko liječenje u jednu zatvorenu ustanovu.

Tužitelj je rekao da je Breivik bio uvrijeđen kada je doznao za psihijatrijsko mišljenje.

Breivik je postavio bombu blizu sjedišta norveške vlade 22. srpnja i zatim jedan sat pucao po stotinama mladih u ljetnom kampnu Utoeya, blizu Osla,

Iako priznaje zločine, ne priznaje krivnju.

Vezane vijesti

Tragovi pokolja u Siriji

Tragovi pokolja u Siriji

Promatrači Ujedinjenih naroda koji su u petak posjetili sirijsko selo u kojem je počinjen masakr nad civilima pronašli su dokaze da su tamo bile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika