12.12.2011. / 16:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović:

Mandat za sastav vlade po primanju izbornih rezultata

Predsjednik RH Ivo Josipović izjavio je danas da će mandat za sastavljanje nove vlade dati nakon što dobije konačne rezultate parlamentarnih izbora, a to, rekao je, isključivo ovisi o Ustavnom sudu i Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Ivo Josipović; Pixsell (arhiva)Ivo Josipović; Pixsell (arhiva)Predsjednik RH Ivo Josipović izjavio je danas da će mandat za sastavljanje nove vlade dati nakon što dobije konačne rezultate parlamentarnih izbora, a to, rekao je, isključivo ovisi o Ustavnom sudu i Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

"Ako danas dobijem konačne rezultate izbora, nema zapreke da se odmah ne da mandat. Prema tome čekam da ta dva tijela obave svoj posao", rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović novinarima nakon obilježavanja 20. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zračnoj luci Pleso.

Iz DIP-a se doznaje da će izborni rezultati postati konačni najranije krajem ovog, a najkasnije početkom idućeg tjedna, zbog žalbenog roka jer je jedan od sudionika parlamentarnih izbora tek danas dobio rješenje kojim mu je DIP odbio prigovor na tijek izbora. To znači da mu sutra i prekosutra teče 48-satni rok za eventualno podnošenje žalbe Ustavnom sudu, koji zatim u istom roku mora donijeti rješenje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.12.11. 16:15

Nekako mi baš i nije jasno kako je Predsjednik republike Hrvatske, Vrhovni zapovjednik oružanih snaga(valjda sa tim i najodgovorniji za oružane snage)a Ministra obrane imenuje mandatar Vlade !? Možda to i ima neku političku logiku ali objektivne logike nema.Mislim,pored svih hrvatskih političkih nelogičnosti,ova mi baš strši kao neprihvatljiva.Bogami se nebih volio zvati Vrhovnim zapovjednikom a nemam uticaj ni na najuticajnijeg u hierarhiji oružanih snaga.Ne prozivam ni Josipovića ni Milanovića.Samo pokušavam ukazati na nelogičnost postavljanja Ministra obrane RH.Po meni naopako postavljen (napisan)zakon.


registracija
24/11/10

aabar, 12.12.11. 18:28

Eh moj Fluid dobro si to primjetio ali to nije jedna nelogičnost i stvar van pameti...


registracija
1/12/10

liberty, 13.12.11. 11:25

Ha, ko drugi (a da je trenutno na funkciji) bi ga mogao imenovati... sabor je raspušten, vlada je tehnička i ne može sama sebi imenovati mandatara... tak je kak je


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika