13.12.2011. / 07:00

Autor: Bojana Križić

Jelena Rozga: Najviše vjerujem u ljubav na drugi pogled

"Za svakog ponešto" moto je koncerata u sklopu turneje Karlovačko live na kojoj ova splitska pjevačica nastupa s Momčilom Bajagićem Bajagom; u intervjuu za Extru otkriva detalje turneje, govori o tome smeta li joj što je nazivaju novom kraljicom estrade te priznaje na koga više "pada" - na Splićane ili Zagrepčane

"Budite uporni, ne odustajte od snova. Ja sam najbolji primjer; na početku solo karijere nije bilo lako, ali nisam odustala", poručila je Rozga mladim kolegama"Budite uporni, ne odustajte od snova. Ja sam najbolji primjer; na početku solo karijere nije bilo lako, ali nisam odustala", poručila je Rozga mladim kolegama“Kad sam čula glas Ljiljane Nikolovske, odmah sam poželjela pjevati u Magazinu”, kaže 34-godišnja pjevačica Jelena Rozga kojoj je početak karijere u grupi Magazin bio početak ostvarivanja svih njezinih snova. Danas je solo pjevačica i zovu je kraljicom estrade, koncerti u najvećim dvoranama u Hrvatskoj su joj rasprodani, zaštitno je lice poznatog modnog brenda, a trenutačno je na turneji Karlovačko Live s beogradskim glazbenikom Momčilom Bajagićem Bajagom. Za zagrebačku publiku ovaj neobični duo nastupit će u Areni Zagreb 16. prosinca, a tim smo povodom razgovarali s poznatom pjevačicom.

EXTRA: Na turneju Karlovačko Live krenuli ste s Momčilom Bajagićem Bajagom. Slušate li njegovu glazbu?

- Trenutačno baš uživam na turneji s dragim kolegom Bajagom. On u svom dugogodišnjem repertoaru ima puno prelijepih pjesama, naročito balada. Među omiljenima mi je pjesma “Kad hodaš”, mada ih ima puno, teško je izdvojiti. Bajagu sam upoznala tek prije nekih mjesec dana na presici i o njemu imam samo riječi hvale.

EXTRA: Kakvu ste glazbu slušali kao dijete? Tko su vam bili omiljeni pjevači?

- Ja sam odrasla uz Magazin i Ljiljanu Nikolovsku. Naravno, slušala sam i Doris Dragović i Nove fosile.

EXTRA: Je li netko na vas utjecao odmalena da ste poželjeli postati pjevačica?

- Prvi put sam 1983. godine čula Ljilju i odmah sam zavoljela taj glas. Ona je i razlog što sam zavoljela tu grupu. Sanjala sam da ću jednoga dana i ja zapjevati u Magazinu.

EXTRA: Danas vas prozivaju kraljicom estrade i mnogim ste djevojčicama uzor pri izboru karijere. Kako se nosite s takvom slavom? Vidite li na sebi nekakve promjene?

- Ono što se promijenilo jest da imam puno više obaveza i mnogo manje slobodnog vremena nego ranije. Puno radim, a želim sve stići, pa tako nisam bila na odmoru već dugo, osim ako računamo tri dana u Ateni. To je jedina promjena. Kao osoba se nisam promijenila, ista sam kao i prije 10 godina, možda sam čak normalnija sada nego na početku karijere. Starija sam, iskusnija, znam što je važno, čemu treba dati značaj, a koje stvari treba ignorirati i tako čuvati svoje živce i zdravlje.

EXTRA: Imate li nekakve male rituale prije koncerata?

- Pa, u principu ne, važno mi je da se dobro naspavam i pojedem nešto lagano. Najbitnije je da sam odmorna.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Vezane vijesti

Video: Bare pjevao Rozginu 'Bižuteriju'

Video: Bare pjevao Rozginu 'Bižuteriju'

Poznati rocker i pjevač benda Majke, Goran Bare, gostovao je u Jutarnjem showu radija Antena Zagreb u kojoj je najavio prvi u nizu koncerata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika