Objavljeno u Nacionalu br. 839, 2011-12-13

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

HRT se lijepo otvorila SDP-u

Milanovićeva Milanka ulazi, širokom kretnjom uvodi je voditelj, puca pogled na cijeli studio emisije “Nedjeljom u dva”, a publici puca prsluk kako za voditelja tako i za njegovu gošću Milanku

OD LARK RISEA DO...
Srijeda, HRT 1, 18.24
Engleska serija "Od Lark Risea do Candleforda" zapravo se zove "Od Lark Risea do dnevnika Nove TV". Zove se tako zato jer serija i danas završava na HTV-u u sekundu točno u 19,15h, taman kad na Novoj TV počinje dnevnik. Na HTV-u počinju dosadne reklame, pa kotrljanje kuglica s brojevima - i što će tada ljudi nego hitno na gledanje dnevnika Nove TV, kamo bi ionako išli. Dnevnik Nove TV je i bez ove prijateljske usluge gledaniji od gluposti koje na HTV-u vode čuveni voditelji Jabuka, Kruška i Sprite, ali pustimo sad to nesretno troje voditelja (Ivan Jabuka, Sandra Križanec, Zoran Šprajc). Iscrpljeni dnevnim dinastičkim borbama oko toga tko je duhovitiji, tj. manje gledan, oni nisu uspjeli primijetiti da na državnoj televiziji postoji netko drag i toliko glup da konkurentskoj TV otvara idealan ulaz u njen dnevnik. Pričekajmo da završi "Lark Rise". A možda će ići zauvijek, jer takvim programskim lumenima, kao što su ovi sadašnji s Brunom Kovačevićem na čelu, teško je naći epizode iste dužine.

DNEVNIK
Srijeda, Nova TV, 19.15
Čudesni Bago ganja po Markovu trgu tetu koja kuha kavu u Saboru umjesto da ide raditi na radio, pa da ga više nikad ne vidimo. Teta se smije i bježi, ali je iz daljine susreće pitanje čudesnog Bage koji ili ne može potrčati ili mu je ispod časti da trči za saborskom šankericom, vrag će ga znati. Čudesni Bago dovikuje, onako sugestivno kao da intervjuira predsjednika države: "I znate napamet tko što pije?" Svaki pristojan ugostitelj zna da Šeks pije Sve (tako se zove njegovo piće) i da gospođa iz saborskog kafića/restorana/pučke kuhinje za elitu ima ogromnu brigu manje. Sad se vi tu pitate kako je uopće došlo do toga da Bago (Čudesni) po Markovu trgu natjerava pomoćno saborsko osoblje. Tajna je u kapitalizmu koji iscrpljuje čovjeka do kosti. Jedan dan si komentator velikih političkih glavonja, ali zato drugi dan skupljaš izjave kao zadnji novinarski početnik. Još koliko jučer g. Bago je svojim ulagivanjem progonio barba Luku svuda po Saboru, kao da traži novi posao. I dobio ga je.


VIJESTI
Četvrtak, HRT 1, 10.00
Dragog Ivu brani romantični odvjetnički par Čedo Prodanović - Jadranka Sloković, što iz dana u dan postaje sve dirljivije. Ne samo da su zaljubljeni, nego g. Sanadera brane besplatno. Nitko na svijetu ne bi primijetio ni jedno ni drugo, jer je sve to skupa previše emotivno u jednoj jako ozbiljnoj profesiji, da već nismo vidjeli i čuli intervju muškarca Prodanovića o tome kako je upoznao gđu Sloković. Koliko se sjećamo, on nju poznaje već godinama, cijeni njene vrline, a i njen fizički izgled nije njemu bio nevažan, naglasio je on, ali na kraju izlaganja. Od njenog fizičkog izgleda sada se najviše pamti ozbiljnost kojom Jadranka prati javna izlaganja popularnog Čede. Srećom, posljednjih su dana malo prorijedili zajedničke nastupe. Ako su se kod kuće posvadili, onda ona mrko gleda dok on priča u kamere, a ako nisu, onda ona ostaje doma i pjevušeći briše prašinu s njegove diplome.

NEDJELJOM U DVA
Nedjelja, HRT 1, 14.00
Političarki Milanki Opačić širom su se otvorile dveri Rvacke televizije. Uobičajeni tretman je da izjave iz "Nedjeljom u dva" idu u teletekst, rjeđe u Dnevnik, ali nikada svečano kao danas. Ona ulazi, širokom kretnjom uvodi je voditelj, puca pogled na cijeli studio emisije "Nedjeljom u dva", a publici puca prsluk kako za voditelja tako i za njegovu gošću. Ona je Milanovićeva Milanka, što bi vam moglo biti zanimljivo jedino ako znate tko je Zoran Milanović, naš najnoviji publicistički heroj i budući predsjednik vlade. Umjesto da zgazi nju i njega, jer sada je vrijeme, voditelj A. Stanković i njegova Hrvatska televizija podvrgli su je svom uobičajenom tretmanu ulagivanjem. Opća sreća vladala je do trenutka kada se na vratu Elizabete Gojan ukazala ogrlica u obliku neke limene posude nepoznate svrhe. Budući da je to emitirano noću, ta limarija je noćna posuda.

HRVATSKA UŽIVO
Ponedjeljak, HRT 1, 16.25
Reporter Petar Vlahov prepričava navijača koji nogometnom djelatniku Zdravku Mamiću govori da se drogira, da pije, da laže da mu sin nije menadžer i vlasnik igrača i slične klevete koje sportski novinari vole ne objavljivati. Dokaz: ogromna vijest na sportskom dijelu hrt.hr, daklen: službenoj stranici naše javne i jadne televizije, elegantno obrađuje navijača jedva u pola rečenice, kako bi se što opširnije prenijela svaka riječ pravoga gazde. Mamićevo užasno dugo izlaganje sastavljeno je u uljuđenoj i opismenjenjenoj verziji, kao da je na Maksimiru zasjedao centralni komitet neke partije. Očekujemo da će novi glavni urednik HRT-a Bruno Kovačević, i sam sportski novinar, provesti disciplinsku istragu o tome tko je od njegovih dragih kolega sastavio ovu pohvalu nogometnom funkcionaru kojeg BBB već davno vide u naselju Remetinec. Ako je takvo novinarstvo politika kuće, nitko sretniji i zadovoljniji od nas pretplatnika.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 18.12.11. 13:00

Novinari uozbiljite se nije vrijeme isticanja književnih sposobnosti već novinarskih ako se uopće sjećate što je to.


registracija
21/2/11

skyway, 19.12.11. 04:17

Mister Starcevic, ako niste gledali nedjeljni Dnevnik Zorana Sprajca, to imate priliku naknadno uciniti, te ocekujem procitati vase misljenje. To vam je ajde da kazem, domaca zadaca! Ako me iznejvjerite, obecajem, prestat cu vas citati! Znam, nije puno, ali moze zaboljeti, mislim to, da vas se netko javno odrice...
Mislim da je on sjajno komentirao stavove programskog vijeca HTV, o prilogu u povodu Dana pada Vukovara, te dobro opaucio one jadnike sto su bauljali o kojenecemu. Posebno me veseli sto mu je na volej naletio ljigavi Josip Jovic, koji se zalaze za zastitu nacionalnih ineteresa u ime kojih je i "napravio" onaj izmisljeni interview s Mirkom Norcem , na sto nas je veceras podsjetio receni urednik TV Dnevnika...Dakako i natjerao mucninu, podsjecajuci nas nota bene na ono krajnje neljudsko i nemoralno u novinarstvu.
Ocekujem dakle vas stav o tome, ali ne treba sad dangubiti, nego sceto neto , ili sto bi se naski reklo - in media res!.
Pozdravljam!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika