13.12.2011. / 11:46

Autor: Totalsport

LA Kingsi smijenili trenera, Crosby potvrdio vrtoglavice

Klupu Kingsa Murray je preuzeo 2008. godine, a u posljednje dvije godine uveo ih je u doigravanje nakon osmogodišnjeg posta

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTerry Murray (61) više nije trener hokejaša Los Angeles Kingsa. Na njegovo je mjesto privremeno zasjeo pomoćnik mu John Stevens (45).

Klupu Kingsa Murray je preuzeo 2008. godine, a u posljednje dvije godine uveo ih je u doigravanje nakon osmogodišnjeg posta. No, uprava kluba je nakon četvrtog uzastopnog poraza, onog subotnjeg na domaćem ledu od Dallasa (1-2), odlučila reagirati.

Kingsi su trenutno četvrtoplasirana momčad svoje Pacifičke divizije, a sa 65 postignutih golova u 29 utakmica druga su najneefikasnija momčad NHL lige, a najneefikasnija gledajući prosjek (2.24 gola po susretu).

Stevens je bivši trener Philadelphia Flyersa i 23. po redu različiti trener u povijesti Kingsa.

Istovremeno sa smjenom trenera u Kingsima iz redova Pittsburgh Penguinsa potvrdili su da njihov najbolji hokejaš i ponajbolji svjetski hokejaš općenito Sidney Crosby nema potres mozga, iako osjeća posljedice koje na njega upućuju.

Kanadski je hokejaš prošao ImPACT test dizajniran da detektira potrese mozga, ali je propustio utakmice protiv Philadelphije i NY Islandersa prošlog vikenda.

- ImPACT test nije sve, ponekad morate slušati svoje tijelo - objasnio je napadač Penguinsa koji je po povratku na led nakon 10-mjesečnog izbivanja upravo zbog potresa mozga i posljedica koje je osjećao, odigrao tek osam utakmica.

Točan termin Crosbyjevog povratka zasad nije poznat, te ostaje izvan pogona do daljnjega.

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika