13.12.2011. / 12:11

Autor: Hina

Ministar Edano protiv izlijevanja radioaktivne vode u more

Japanski ministar industrije Yukio Edano rekao je u utorak da se protivi planu tvrtke koja upravlja nuklearnom centralom Fukushima o izlijevanju slabo radioaktivne vode u more sljedećih mjeseci zbog nemogućnosti uskladištenja.

Yukio Edano (Foto: Wikipedia)Yukio Edano (Foto: Wikipedia)Japanski ministar industrije Yukio Edano rekao je u utorak da se protivi planu tvrtke koja upravlja nuklearnom centralom Fukushima o izlijevanju slabo radioaktivne vode u more sljedećih mjeseci zbog nemogućnosti uskladištenja.

Taj plan predstavljen prošlog tjedna izazvao je bijes ribarskih udruga, koje su već opterećene onečišćenjem nakon katastrofe.

"Bez ribara ne može se prihvatiti takva akcija", rekao je Yukio Edano i pozvao trvtku Tokyo Electric Power (Tepco) da prouči na koji način dobiti pristanak ribara.

Tepco namjerava izliti u Tihi ocean slabo radioaktivnu vodu koja je trenutačno uskladištena u spremnicima ograničenog kapaciteta.

Ribari strahuju od porasta onečišćenja mora i reakcije potrošača.

Deseci tisuća tona vode akumulirani su u centrali Fukushima Daiichi nakon obilnog izlijevanja koje je trajalo tjednima nakon nesreće izazvane potresom i tsunamijem 11. ožujka.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika