13.12.2011. / 13:20

Autor: Hina

Mamić: Čačić od 2000. nema veze s Coningom

Čelnik HNS-a Radimir Čačić od od 2000. nema vlasničke veze sa varaždinskom tvrtkom Coning, izjavila je Čačićeva predstavnica za odnose s javnošću Ankica Mamić, komentirajući pisanje medija da je Coning, čiji je Čačić jedan od osnivača, dva dana prije parlamentarnih izbora od Croatia osiguranja (CO) dobio kredit od 4 milijuna kuna uz povoljnu kamatu, iako je tvrtka u dugovima.

Radimir ČačićRadimir ČačićČelnik HNS-a Radimir Čačić od od 2000. nema vlasničke veze sa varaždinskom tvrtkom Coning, izjavila je Čačićeva predstavnica za odnose s javnošću Ankica Mamić, komentirajući pisanje medija da je Coning, čiji je Čačić jedan od osnivača, dva dana prije parlamentarnih izbora od Croatia osiguranja (CO) dobio kredit od 4 milijuna kuna uz povoljnu kamatu, iako je tvrtka u dugovima.

Radimir Čačić od 2000. godine nema vlasničke veze s Coningom, jer je 2000. svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured, rekla je Mamić dodavši da Čačić nikad nije bio većinski vlasnik, a on i njegova supruga imali su nešto više od 20 posto udjela u Coningu.

Što se tiče kredita, Mamić je rekla Hini da je "Croatia osiguranje kao jamstvo za taj kredit dobilo prvorazredno jamstvo banke. Banka je izdala jamstvo temeljem založnog prava na Coningovom hotelu u Trakošćanu".

Po njezinim tvrdnjama, takvih kredita "u Croatia osiguranju ima 500, tisuću ili 1500, jer Croatia osiguranje svim svojim osiguranicima, ovisno o visini premije, daje takve kredite. CO se po zakonu bavi i osiguranjem i plasiranjem financijskih sredstava", dodala je.

"Ovdje priče nema! Niti je tu povlaštena kamata, niti povlašteni uvijeti, a CO ima prvorazredno jamstvo, dakle jamstvo banke", poručila je direktorica agencije za odnose s javnošću IM&C Ankica Mamić.

Mediji navode kako je Coning, koji je u zadnjih šest mjeseci bio sedam dana u blokadi, dobio kredit uz povlaštenu kamatu od sedam posto, iako je uobičajena kamata deset posto.

Iz CO je Hini na upit da komentiraju te tvrdnje odgovoreno da "sukladno odredbama Statuta CO" ne mogu komentirati detalje poslovnih odnosa s partnerima, a da su u spomenutom slučaju poštivani svi zakonski propisi.

"Sukladno odredbama Statuta Croatia osiguranja ne možemo komentirati detalje poslovnih odnosa s našim partnerima, u ovom slučaju s varaždinskom tvrtkom Coning. Vama za informaciju možemo reći kako se u ovom, kao i u svim drugim slučajevima, Croatia osiguranje ponašala profesionalno i stručno, te da je ovdje riječ isključivo o poslovnom odnosu dvaju gospodarskih subjekata. Poštivane su sve procedure i odluke suglasne poslovnoj praksi i internim aktima Croatia osiguranja, kao i svi zakonski propisi. Croatia osiguranje nije niti u jednom dijelu narušila interese tvrtke, propisanu proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava, koji su osigurani bankovnom garancijom", stoji u odgovoru Croatia osiguranja.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 13.12.11. 13:41

Jamstvo je izuzetno solidno , jamči banka!!!


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.12.11. 14:03

Čemu ovo ispiranje Čačićeve savjesti ako je sve po zakonu i sve moralno?

Priče da je se Čačić 2000. poradi ulaska u politiku odrekao upravljačkih prava te tako i vlasništva su za malu djecu. Tko se u povijesti kapitalizma, tržišne ekonomije i pojma privatnog vlasništva u Hrvatskoj, dragovoljno i bez naknade (prodaje udjela) odrekao vlasništva? Postavljanje žene za vlasnika nije nikakovo rješavanje utjecaja na poslovanje nego potvrda da čačić ima stabilan brak i pregršt vjere u svoju sudružnicu!

Na stranu Čačićeve gospodarske sposobnosti koje definitivno posjeduje i koje mu nitko normalan ne spori ali repovi privatizacije samog Coninga, poslovi u Izraelu i dugovi prema GK Zagorje, obnova doma umirovljenika u Medarevu kod Dubrovnka, prometna nezgoda, forsiranje slavonskog lopova Vrdoljaka te bahatost se ne mogu ispeglati.

Korelacija predizborne podrške HNS-a (ispadanje iz sabora) i prisutnosti u medijima ide višestruko u Čačić/Pusićevu korist, koja nije imanentna drugim strankama sličnog predizbornog rejtinga. Tko stoji iza ovog dvojca?

Zašto mediji "peglaju" prošlost i sadašnjost HNS-ova čelnika? Zašto na primjeru Čačića latinska "Quod licet Iovi, non licet bovi" najbolje oslikava tragediju dvostrukog kriterija medija i javnosti prema istim pojavama a različitim akterima!


registracija
5/3/10

starimudrac, 13.12.11. 14:21

dobro, zašto svi mislimo da smo puno pametniji nego državni represivni i pravosudni aparat, koji nije našao baš ništa lopovsko, a ustrojio ga je HDZ i filtrirao dva desetljeća? zar je čačić toliko utjecajan, bahat, arogantan i umišljen da ćak i jedna mađarska strepi od mogućeg suđenja? nemojmo biti smiješni! lopovluka nema sigurno, inaće se ne bi kosorica sramotila stazićevim kupanjem na brijunima i čačićevom saobračajkom, izašla bi s jačim adutima. a suđenje u mađarskoj? jeste li kad ćuli da je koji mađar ili bilo koji stranac kod nas u zatvoru završio radi saobračajke? a bilo je krivih. nijedan. prođe suđenje, bude kažnjen i presuda se dostavlja domicilnoj državi. tak bu i sad, ne radi čačića već zbog uobičajene prakse u međunarodnim odnosima.


registracija
15/11/06

rimaz, 13.12.11. 22:05

Jamstvo je izuzetno solidno. Hipoteka na nov hotel vrijedan dvadesetak miliona kuna. I sada, treba napraviti aferu u korist HDZ-a. Zar to sada nije kasno. Kosorica daje odgovor novinarima jedino pod uvjetom da je pitaju o Čačiću. To je to. Nema više. Izbori su prošli i HDZ bi se doista trebao pozabaviti sobom i svojom narcisoidnom predsjednicom.


registracija
17/6/05

torpedo, 14.12.11. 07:25

Da mi netko dade bankovnu garanciju (prvoklasnu) tj. da imam jamstvo da necu izgubit ulozeno, i ja bih posudio lovu i uz 6% kamata,


registracija
7/3/11

medjimurec, 14.12.11. 08:12

Coning je u dugovima i slucajno dobija kredit od CO , mimo svih kriterija i nararavno sveti Cacic nema nikakve veze sa time ma niti slucajno, pa on je sad u crvenoj koaliciji...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika