13.12.2011. / 14:10

Autor: Naciona List

Naciona list: Peticija intelektualaca 'I ja sam Zdrav ko Mamić'

Nakon masovnih gledateljskih prosvjeda u Splitu, Zadru i Zagrebu, u znak podrške zapovjedniku NK Dinama, svoj su bunt iskazali i hrvatski intelektualci, i to preko peticije koja nosi naslov 'I ja sam Zdrav ko Mamić'

Photomontage: Chees; Foto: Daniel Kasap/PIXSELLPhotomontage: Chees; Foto: Daniel Kasap/PIXSELLŠire se prosvjedi nakon spekulacija da bi Zdravko Mamić svoje ludilo uskoro mogao prakticirati u znatno intimnijem remetinečkom ambijentu, odnosno daleko od malih ekrana. Nakon prvih masovnih gledateljskih prosvjeda u Splitu, Zadru i Zagrebu, u znak podrške zapovjedniku NK Dinama, svoj su bunt iskazali i hrvatski intelektualci, i to preko peticije koja nosi naslov 'I ja sam Zdrav ko Mamić'.

Među hrvatskim intelektualcima koji su potpisali prosvjednu notu zbog mogućnosti uhićenja Zdravka Mamića nalaze se brojna ugledna imena iz društveno-političkog života, poput cjelokupnog vrha Hrvatskog nogometnog saveza, većine nogometnih trenera i sportskih novinara, dobrog dijela hrvatskog Sabora te glavnog urednika HTV-a Bruna Kovačevića. Štoviše, kako doznajemo, većina javnih djelatnika eksplicitno je zatražila da se i pored njihovih imena stavi spomenuti aksiom 'I ja sam Zdrav ko Mamić'. Da ne dođe do zabune.

Jednog od potpisnika ove kontroverzne peticije, splitskog gradonačelnika Željka Keruma, zatekli smo na matičnoj Rivi, dok bijesnom gledateljstvu poručuje: "I ja sam Zdrav ko Mamić!". Upitali smo ga zašto se otvoreno identificira s čovjekom koji je osumnjičen za teški oblik zločina nad vlastitim mozgom. Gradonačelnik nam je odgovorio da se 'gonimo u tri pičke materine odakle smo i ispuzli'.

Osumnjičenik za teški oblik zločina nad vlastitim mozgomOsumnjičenik za teški oblik zločina nad vlastitim mozgomSličnog je stava i spomenuti Kovačević, koji također s ponosom naglašava da je i on Zdrav ko Mamić. "Nećemo dopustiti da nam iz javnosti odvedu našeg heroja. Da nije njega, danas ne bi imali što čitati", rekao je vidno potreseni urednik HTV-a, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio biti Zdrav ko Mamić jer se, kaže, 'Zdravko Mamić, u ime svih nas, borio za ovakvu Hrvatsku kakvu trenutačno imamo'. "Hoću reći da je i Mamić zaslužan što je ova veličanstvena pobjeda prevladala nad razumom!", rekao je gradonačelnik metropole.

No, nisu svi stali na Mamićevu stranu: hrabri predstavnici ljudskopravaške scene, koju predvode Igor Štimac i Hrvoje Maleš, pokrenuli su potpisivanje kontrapeticije simboličkog naziva 'I ja sam nezdrav ko Mamić'.

Najradikalniji oblik bunta iskazao je pak predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, koji se, u znak prosvjeda protiv mogućnosti nasilnog začepljivanja Mamićeve gubice, vezao za platanu u Maksimirskom parku. Novinari Naciona lista posjetili su zavezanog Markovića, samo zato da bi ga upitali 'da li ste i vi Zdrav ko Mamić', na što nam je Marković odgovorio da nije, već da je on dosta radikalniji po tom pitanju. "Ja sam zdrav kao Zdravko Mamić", rekao je Marković.

Naciona list - zrcalni obraz nacije

P.S. Budući da smo, obilazeći okolo potpisnike ove peticije, propustili poslati TV ekipu na Mamićevu pressicu, prisiljeni smo maznuti sporni video sa Youtubea. Zahvaljujemo Munjerdi, našem fiktivnom suradniku i autoru videa 'Pod naletima kopita zla'


Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 13.12.11. 16:54

Jako dobro


registracija
30/9/09

davor12345, 13.12.11. 18:07

He, he, he! Uvijek sam obožava parole svih vrsta! Naročito kad je u pitanju Kerum! A ovaj nuvinar ga je pojača s Mamićem! Ma, ne znan šta bi reka! Pogodak u sridu!


registracija
30/9/09

davor12345, 13.12.11. 18:09

Još je triba reć da će Mamić onom balavcu ča je upa na press kunferenciju iz BBB lupit dvi tri šamarčine i nogon u guzicu s Armani cipelon!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.