14.12.2011. / 09:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Za mjesec i pol

Unutarstranački izbori potopljenog HDZ-a

"Bilo je različitih pogleda na izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici, ali s obzirom na uvjete u kojima je HDZ djelovao ne samo u 10. izbornoj jedinici nego u cijeloj Hrvatskoj, možemo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatom", rekao je Bačić

Jadranka Kosor i Branko Bačić: Photo: Grgo Jelavić/PIXSELL (arhiva)Jadranka Kosor i Branko Bačić: Photo: Grgo Jelavić/PIXSELL (arhiva)Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić najavio je kako će unutarstranački izbori na svim razinama početi u idućih mjesec i pol dana.

"Statut stranke je predvidio da se svake četiri godine održavaju unutarstranački izbori, a zadnji su takvi izbori koji su obuvatili sve razine, od temeljnih ogranaka do predsjedništva stranke, održani u proljeće 2008. godine. To znači da će u idućih mjesec i pol započeti novi unutarstranački izbori", izjavio je Bačić večeras u Splitu.

Bačić je sinoć u sjedištu županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a nazočio sastanku te stranačke organizacije, ali je u izjavi novinarima odbacio medijska nagađanja da je dolazak u Split dio misije prevladavanja navodnih poteškoća u splitskom županijskom i gradskom HDZ-u, nego je taj sastanak, kako je rekao, dogovoren ranije.

"Večeras smo se sastali da proanaliziramo rezultat u 10. izbornoj jednici i da damo podršku predsjednici stranke i stranačkom vodstvu na očuvanju stranke u ovim teškim trenucima za stranku i da se krene u unutarstranačke demokratske izbore. To je bio razlog mojeg dolaska", rekao je Bačić odgovarajući na upite novinara nakon sastanka.

Bačić je bio i nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici u kojoj je ta stranka osvojila 5 zastupničkih mandata u Hrvatskom saboru, od kojih je jedno namijenjeno koalicijskom partneru Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS) Željka Keruma.

Govoreći o večerašnjem sastanku na kojem se razmatralo minule izbore, Bačić je je izrazio zadovoljstvo raspravom.

"Bilo je različitih pogleda na izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici, ali s obzirom na uvjete u kojima je HDZ djelovao ne samo u 10. izbornoj jedinici nego u cijeloj Hrvatskoj, možemo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatom", rekao je Bačić.

On je također rekao da se na sastanku nije raspravljalo o jučerašnjoj ostavci Jerka Rošina na dužnost dopredsjednika splitskog gradskog odbora HDZ-a.

Povjerenik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader i predsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ-a Dujomir Marasović odbacili su navode nekih portala da između njih postoji prijepor nakon nedavnih parlamentarnih izbora.

"U HDZ-u nema nikakvih prijepora, mi smo demokratska stranka i normalno je da ima različitih mišljenja o kojima raspravljamo", kazao je Sanader koji je i župan splitsko-dalmatinski.

Marasović je ustvrdio da je prijepor između njega i Ante Sanadera "izmišljotina 500 posto".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 14.12.11. 09:50

Kakav je to glavni tajnik?
Pa čovjeka ne razumijem niti jednu riječ,kao da priča mađarski.
Vele da su Hrvatska stranka,nek im onda glavni tajnik barem nauči hrvatski jezik.


registracija
26/1/08

Rampa, 14.12.11. 09:53

"Mi smo demokratska stanka", reče nitko drugi nego tip sa prezimenom Sanader!!
Koji crni humor, zamisli, demokratska stranka!!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 14.12.11. 10:07

Zadovoljan postignutim rezultatom?Znao sam da je ta pokvarena budala lud,ali da je toliko lud to ni u snu nisam slutio.Hvala bogu da ga necu vise morati svaki dan slusati.Bio je skoro svaki dan na HDZ-ovoj televiziji,tako zvanoj HRT.


registracija
25/11/11

jzadra17, 14.12.11. 10:23

Ako su ovo dobri rezultati ,kakvi su onda loši.Nadam se da taj potopljeni hdz ostaje ispod površine vode jer bi to bilo najbolje za opljačkani Hrvatski narod.


registracija
14/7/11

Trinity, 14.12.11. 12:45

A što će jadni reći nego da su zadovoljni!? Moraju biti zadovoljni kad su opstali barem kao parlamentarna stranka. Na stranu to što je njihova ikona, njihov anđeo i spasitelj, kako joj je još ljetos blagoglagoljio SG Jambo, bolesno bila uvjerena u izbornu pobjedu!
A ovaj siroti Bačić..ne govori on mađarski, nego otočki, korčulanski, još uvijek joj je odan , i iz guzice joj viri. Kako i ne bi, pola otoka je izgradio i unaprijedio svoju Prigradicu, na štetu drugih otočkih mjesta.
Drugu polovinu otoka zaposjeli su redom bivši ministri pravosuđa - Zvonkec Šeparović, Mirek Šeparović, Vesnica Škare Ožbolt. Al njima paše mir i tišina i što manje to bolje sadržaja. Njima nije više do eksponiranja.
Doduše, vidjet ćemo što će sada biti, kad su neki od njih uskrsnuli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika