14.12.2011. / 10:53

 

Hvala vam, gospođo Kosor, ali imamo drugog slušatelja

Voditelj emisije Hrvatskog radija hladnokrvno je u pola rečenice srezao Jadranku Kosor riječima "Hvala lijepa, sada ćemo čuti još nekog od naših slušatelja..."

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Jadranka Kosor javila se jutros 'sama' u emisiju Hrvatskog radija 'U Mreži Prvog'. Predsjednica HDZ-a barem je tako kazala, da se, naime, 'javila sama', želeći valjda sugerirati kako ovaj puta nitko, ali zbilja nitko, nije intervenirao iz te javne kuće kako bi se ona javila u eter. No, ono što se potom dogodilo, moglo bi postati jedno od zanimljivijih dokumentiranih svjedočanstava o odnosu između novinarstva i politike na ovim prostorima, posebice u onom dijelu odnosa kad ta specifična 'politika' izgubi moć na parlamentarnim izborima.

Nakon što se Jadranka Kosor telefonskim putem uključila u emisiju koja se bavila Fimi-medijom i ostalim kriminalnim činidbama HDZ-a, e kako bi predstavila drugu stranu ove priče, predsjednica rečene stranke krenula je voditelju Darku Laboru držati lekcije iz primijenjenog novinarstva, prekoravajući ga što u emisiju nije pozvao nikoga iz HDZ-a. "Lijepo vas molim da kroz medije ne pritišćete pravosuđe", rekla je Kosor dodajući da je HDZ "stranka čestitih i poštenih ljudi".

"A niste se, što je zanimljivo, referirali na neke napise iz medija o Croatia osiguranju, Coningu, davanju kredita i o drugim stvarima. Želim ukazati, kao netko tko se jednom u životu bavio novinarstvom, da bi ste trebali jednaki pristup imati prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako i ... ", nakon čega joj je u riječ upao voditelj Darko Labor, hladnokrvno ju srezavši riječima "Hvala lijepa, sada ćemo čuti još nekog od naših slušatelja..."

Bilo bi, međutim, dosta zanimljivije čuti epilog ovog veselog dijaloga da se on odvijao prije godinu dana, ili pak u slučaju da Jadranka Kosor nije izgubila na izborima. Pogotovo u kontekstu činjenice da je riječ o emisiji što se emitira unutar državne radiotelevizijske kuće, koja zadnjih dva desetljeća nije pokazivala neke naročite volje da ovako iz etera degažira bahate i samodopadne političke funkcionere.

Osim, dakako, ako su isti politički odapeli.

(H.Š.)

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
12/11/11

Janko1979, 14.12.11. 11:46

naslov ne stima,jer to nije recenica od voditelja


registracija
14/7/11

Trinity, 14.12.11. 11:51

Kad se znaju razmjeri Kosoričine narcisoidnosti i sujete, a i zlopamćenja (kad je netko slučajno samo ne bi pozdravio na hodniku u Banskim dvorima, taj bi dobio u najmanju ruku oštar prijekor svog nadređenog i "pranje ušiju"), onda sa zna i kakav bi bio epilog ovog, za nju neveselog dijaloga da je kojim slučajem ostala na vlasti,i da se uopće našao netko tko bi se usudio s njom voditi takav dijalog! Taj bi mu bio zadnji, garantirano!
Ovja joj je doživljaj sigurno pokvario dan!


registracija
14/11/07

laufer, 14.12.11. 12:14

Prije godinu dana ta tema ne bi ni bila na Hrvatskom radiju.


registracija
9/1/10

vallone, 14.12.11. 12:39

svaka čast, laufer!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.12.11. 13:14

Hvala vam gosp. Jaco i nabijem vas na kitu slavonsku !


registracija
30/11/11

Rauber, 14.12.11. 14:37

Ah Jaco vidi se da su te dobro podučili u kumrovečkoj školi :-=)


registracija
11/1/10

fluid, 14.12.11. 20:48

Kako ju je otpilio !Mislim da je još pola sata sjedila u fotelji otvorenih usta u nevjerici.Teško,teško će ona breboljeti gubitak vlasti.Možda uopće neće preboljeti.PTSP joj ne gine.Ali kako je potezom pera odredila do kojeg datuma se branitelji smiju razboljeti,njen zakon će joj doći glave.Ništa od priznavanja statusa RVI-a sa dijagnozom PTSP !Ili je to ipak već sve sređeno.?A tko bi znao.Vladari nemoraju dati na uvid svoja stanja.Ni financijska,ni pokretnine ni nekretnine,a kamoli liječničke kartone.


registracija
11/11/11

weraw, 14.12.11. 22:16

Kako bi se reklo, nije mnogo ali čovjeka razveseli.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 15.12.11. 02:15

Kakav spin, nevjerojatno! Pa po meni je veci efekat bilo radijsko ukljucivanje premijerke od toga sto ju je komentator navodno "srezao"! Mislim da su slusaoci bili vrlo iznenadeni njezinim radijskim komentarom i sve druge interpretacije nece moci umanjiti efekat ovoga. Medijski spin ide za time da se umanji bilo sto pozitivno sto god govori ova zena, a sto je na tragu njezinog medijskog sataniziranja od nekih novinara i novinskih kuca. Pa izbori su zavrsili, dokle se ide sa niskim udarcima?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika