14.12.2011. / 20:54

Autor: Hina

Josipović od nove vlade očekuje ispunjenje predizbornih obećanja

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je za HTV kako od nove vlade očekuje da ispuni predizborna obećanja, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na izlazak iz gospodarske krize.

Ivo Josipović i Zoran MilanovićIvo Josipović i Zoran MilanovićPredsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je za HTV kako od nove vlade očekuje da ispuni predizborna obećanja, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na izlazak iz gospodarske krize.

"Očekujem i reorganizaciju obrambenih snaga, uspješan završetak europskog puta, širenje suradnje na zemlje izvan Europe te jačanje regionalne suradnje i otklanjanje 'repova' iz prošlosti koje imamo sa susjedima, u prvom redu Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom", rekao je predsjednik Josipović u ekskluzivnom intervjuu za HTV koji je emitiran u središnjem Dnevniku.

Josipović je najavio i potporu budućem premijeru Zoranu Milanoviću, ako vladine mjere, bez obzira na težinu, budu "racionalne i kvalitetne".

Istaknuo je kako očekuje da će komunikacija s Milanovićem biti jednostavnija i drugačija nego s bivšom premijerkom, u smislu da će se manje komunicirati preko medija, a više u četiri oka. "Ustavna je dužnost predsjednika i vlade da međusobno surađuju, i ta će suradnja sigurno i postojati", rekao je Josipović.

Najavu budućeg premijera da će povući nekoliko ljudi iz Ureda predsjednika u vladu Josipović smatra priznanjem svome uredu te doprinosom unaprjeđenju suradnje između Ureda predsjednika i vlade.

Josipović je, na novinarski upit, komentirao i izjavu buduće ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić o rokovima imenovanje veleposlanika, koje bi se, po njenim riječima, trebalo realizirati već u siječnju.

Predsjednik se složio s tim da se to što prije treba učiniti, ali i podsjetio na poštivanje procedure, koja, kaže, nije kratka - od prijedloga vlade do rasprave u Saboru i konačno njegove odluke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika