15.12.2011. / 11:53

Autor: Hina

Izrael 'kažnjava' ultranacionaliste

U srijedu su radikalni Židovi zapalili pročelje džamije u Jeruzalemu koja se ne koristi i pisali "Smrt Arapima" na zidovima džamije

ArhivaArhivaIzraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je odobrio mjere za suzbijanje nasilja ultranacionalnističkih židovskih naseljenika nakon što je divljanje u vojnoj bazi na Zapadnoj obali i paljenje pročelja džamije izazvalo zgražanje javnosti.

Među mjerama koje je Netanyahu odobrio su administrativni pritvor za osumnjičenike, suđenje nekim osumnjičenicima na vojnim umjesto civilnim sudovima i protjerivanje sa Zapadne obale naseljenika osumnjičenih da su poticali nasilje.

Naseljenike su razbjesnile glasine da ih vojska namjerava istjerati iz enklave na uzvisinama te su bacali kamenje na zapovjednika i zamjenika zapovjednika vojne baze na Zapadnoj obali u ponedjeljak. U divljanju su ranili jednog časnika, razbijali prozore i rezali gume na vozilima.

U srijedu su radikalni Židovi zapalili pročelje džamije u Jeruzalemu koja se ne koristi i pisali "Smrt Arapima" na zidovima džamije.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika