15.12.2011. / 11:57

Autor: Hina

Zakon o medijima

Mađarski novinari štrajkaju glađu

"Štrajk ćemo nastaviti sve dok ne budu prokazani stvarni krivci i cijeli svijet shvati što se događa u Mađarskoj po krinkom 'medijskih sloboda' - terorizirani zaposlenici i izmanipulirane ili falsificirane emisije", rekao je Navarro

ArhivaArhivaMalo manje od godinu dana nakon stupanja na snagu spornog zakona o medijima, koji njegovi kritičari nazivaju "slobodocidom", mađarski novinari odlučili su se štrajkati glađu kako bi skrenuli pozornost javnosti na neodrživo stanje u javnim medijima.

"Tu ćemo ostati sve dok se stvari ne promijene, dok odgovorni ne odu sa svojih položaja, iako jednom od nas prijeti odlazak ...u bolnicu", rekao je dužnosnik sindikata televizijskog osoblja Balazs Nagy Navarro.

Navarro je s trojicom kolega počeo štrajkati glađu 10. prosinca.

"Štrajk ćemo nastaviti sve dok ne budu prokazani stvarni krivci i cijeli svijet shvati što se događa u Mađarskoj po krinkom 'medijskih sloboda' - terorizirani zaposlenici i izmanipulirane ili falsificirane emisije", rekao je Navarro.

"Ti koji su stvarno odgovorni, koji oči ne miču sa zaslona novinarskih računala i novinarima naređuju što će pisati, a što izostaviti, nedodirljivi su, ali to mora prestati jednom zauvijek", dodao je.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika