15.12.2011. / 14:04

Autor: Hina

Električni automobil sve popularniji

Sedamdeset i jedan posto Europljana zainteresiran je za električni automobil, a više od polovice njih namjerava ga kupiti, prema istraživanju ureda Cetelem Automobile predstavljenom u četvrtak, provedenom u deset europskih zemalja.

Nissan LeafNissan LeafSedamdeset i jedan posto Europljana zainteresiran je za električni automobil, a više od polovice njih namjerava ga kupiti, prema istraživanju ureda Cetelem Automobile predstavljenom u četvrtak, provedenom u deset europskih zemalja.

Iako ga 84 posto Europljana drži najboljim budućim rješenjem za zaštitu okoliša, blizu polovice (49 posto) ne planira platiti puno više za električni automobil u odnosu na konvencionalno vozilo.

Samo svaki treći Europljanin je rekao da je spreman platiti električno vozilo 10 posto skuplje od običnog auta.

Anketa otkriva da u Francuskoj vlada najmanji interes za tu tehnologiju (54 posto), a među zainteresiranim Francuzima manje od polovice (43 posto) izjavilo je da je spremno na kupovinu tog vozila.

Autonomija baterije je problematična točka prema istraživanju koje ukazuje na paradoks: dok 82 posto Europljana prelazi manje od 100 km dnevno, 55 posto ih ne razmatra kupovinu električnog auta koji može bez punjenja prijeći do 250 km.

Istraživanje je vođeno u jesen 2011. na reprezentativnom uzorku od 6.000 ljudi u deset zemalja: Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Portugalu, Velikoj Britaniji, Belgiji, Poljskoj, Rusiji i Turskoj.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika