15.12.2011. / 14:44

Autor: Nacional.hr

Hokejska zvijezda Vjačeslav Anisin nakon 20 godina ponovo u Zagrebu

U Zagreb Anisin stiže u petak poslijepodne zajedno sa najjačom ali i najvrijednijom hokejskom momčadi koja je ikad igrala u Hrvatskoj, momčadi UHC Dinamo Moskva

Vjačeslav AnisinVjačeslav AnisinNakon gotovo 20 godina, legende zagrebačkog ali i ruskog hokejskog svijeta ponovo su u Zagrebu. U subotu 17. prosinca zagrebački KHL Medveščak slavi 50 godina postojanja utakmicom između KHL MEDVEŠČAK Zagreb i UHC DINAMO Moskva na koje kao počasni gosti stižu ruske hokejske legende Vjačeslav Anisin, Alexander Lisenko i Sergey Makarov.

Vjačeslav Anisin član je ruske i sovjetske Kuće slavnih te član šampionske momčadi KHL Medveščak Zagreb s kojom je osvojio Prvenstvo Jugoslavije u sezoni 1988/1898. U svom portfelju ima čak tri naslova svjetskog prvaka (SSSR) te osam naslova europskog klupskog prvaka. Kao član ruske Kuće slavnih nositelj je i ordena „Zaslužni majstor sporta", a i vlasnik osam titula prvaka Sovjetskog Saveza. Anisin je u Medveščak Zagreb stigao iz Moskovskog Spartaka, a u Zagrebu se zadržao 31 utakmicu u kojoj je postigao čak 55 boda i na kraju se okrunio titulom prvaka Jugoslavije.

U Zagreb Anisin stiže u petak poslijepodne zajedno sa najjačom ali i najvrijednijom hokejskom momčadi koja je ikad igrala u Hrvatskoj, momčadi UHC Dinamo Moskva. Vrijednost momčadi koja stiže na subotnju rođendansku utakmicu sa zagrebačkim Medveščakom procjenjuje se na nekoliko desetaka milijuna dolara, a na njezinom rosteru momčadi nalaze se hokejske zvijezde Kozlov, Kudashov, Komarov, Konkov, Marek, Remenko i brojni drugi. Trenutno su među prvih pet momčadi ruske KHL lige!

Za trajniju uspomenu 50. godišnjice KHL Medveščak Zagreb organizirao je u suradnji sa Hrvatskom Poštom posebni žig kojom će se obilježiti datum i igranje utakmice sa UHC Dinamo Moskvom. U subotu u zagrebačkoj pošti u Jurišićevoj 13 možete na posebnom filatelističkom pultu poslati vaše čestitke i pritom ih obilježiti posebnim rođendanskim žigom. Uz žig tog dana u pošti 10 101 prodavati će se i prigodne UNICEF čestitke. Tako će zagrebački Medvjed, Dario Kostović u subotu poslati svoje božićne UNICEF čestitke roditeljima i prijateljima.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika